Umetnost ne može da spere krv, ali može da osvetli zločin

Gradimir Gojer i Svetlana Broz o pozorišnoj predstavi "Deportacija" u novopazarskom Kulturnom centru

Ostavite komentar


  1. Светлана Броз би, пре свега, могла да се бави злочинима Јосипа Броза, који су далеко већи од свих злочина који су све стране починиле током 90-их. Но, ивер не пада далеко од кладе.

  2. Poštovanje za hrabrost i autoru teksta i onima koji su učestvovali u realizaciji ove predstave. Pogotovo mojim pazarcima. Ali teško da može da se učini nešto ako predstavnici države koja je počinila zločin ne prihvate krivicu i javno je prezentuju svom narodu. Ovo naravno važi za sve ratne zločine svih na prostoru bivše SFRJ.

    1. “ Ovo naravno važi za sve ratne zločine svih na prostoru bivše SFRJ.“
      Данак у крви и набијање на колац се, значи, не рачунају јер су се догађали у доба мира (pax Turca), после 1459. године?

  3. Predstavljam se imenom i prezimenom a ono sto cu da napisem je jednostavna istina ma koliko da boli, a moze zaboljeti samo onog kome savjest nije cista.
    Slobodan Pejovic je HEROJ koji se zrtvovao da se istina ne prikrije i autor drame Zeljko Vusurovic je HEROJ koji je tu pricu ovjekovjecio.
    I da potsjetim, Crnogorci koga prime u kucu spremni su da poginu za njega a tih godina se desilo suprotno… ljude koji su pobjegli od rata vratili su ih na najgori moguci nacin egzekutorima.
    Hvala na paznji.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.