Siniša Janjić ReFoto: Siniša Janjić Re

Sredinom nedelje u galeriji Kula u Cetinjskoj 15, otvorena je izložba “UNDER THE THICK SKIN”, koju je postavio umetnik Siniša Janjić Re.

“UNDER THE THICK SKIN” govori o onom intuitvnom, unutrašnjem osećaju koji najčešće zadržavamo za sebe i koji vremenom dovodi do akumuliranja emocija, a može se pogledati do 7. maja.

Kustoskinja izložbe: Bojana Jovanović.

Siniša Janjić se osvrće na život u urbanoj gradskoj sredini i iskustva koja takav život sa sobom donosi. Burnout i prezasićenje sastavni su deo života u prebrzoj sredini u kojoj je odmor nezamisliv. Na velikim formatima Janjić predstavlja figure bez lica, pola i godina u svakodnevnim situacijama, ali i pejzaže i fenomene poput pogleda na grad, razgovora, ličnih i unutrašnjih borbi, životinja i vozila. Roze boju koja dominira ovom novom serijom radova umetnik koristi kao neku vrstu filtera za ulepšavanje, ne da bi delu oduzeo ozbiljnost i zamaskirao poruku, već da bi posmatrča stimulisao da zaroni dublje u analizu i zapita se šta se krije iza privlačne i estetične roze boje. Tehnikom grebanja i guljenja boje sa određenih delova platna umetnik asocira na terapeutski čin stvaranja i suočavanja sa duboko zakopanim emocijama. Izuzetno veliki formati nam vizuelno omogućavaju da se osetimo kao da smo u zasebnom univerzumu dok ih posmatramo, okruženi brojnim senzacijama, bojama i pokretima.

Siniša Janjić Re
Foto: Siniša Janjić Re

Siniša Janjić Re rođen je u Vranju 1988. godine. Slikarstvom se bavi od 2013. godine. Slika špaklom i ponekad četkicom. Izražava se kroz slikanje, ilustrovanje i muziku. Voli da spoji primitivno i moderno. Iza sebe ima nekoliko samostalnih i grupnih izloži, kako domaćih, tako i internacionalnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari