United Media i Nova TV uskoro okupljaju stručni žiri za polufinalno žiriranje međunarodne nagrade "Emmy" 1Izvor: United Media, Nova TV

Stručni žiri, brojni profesionalci iz sveta televizije, produkcije kao i brojni eminentni poznati gosti iz kreativne industrije okupiće se 16. jula u Puli, gde će se održati polufinalno ocenjivanje za prestižnu ‘Međunarodnu nagradu Emmy®. Nakon Dubrovnika i Atine, United Media, vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Europi, treći put zaredom domaćin je polufinalnog kruga žiriranja ove prestižne nagrade.

Žiri sastavljen od profesionalaca iz sveta televizije, filma i produkcije, ocenjivaće projekte unutar kategorije Najbolji glumac (Best Performance by an Actor), jedne od ukupno 16 kategorija koje se dodeljuju za ovu nagradu. Prema pravilima Međunarodne akademije za televizijsku umetnost i nauku, imena članova stručnog žirija, koji će odrediti nominovane za ’52. Međunarodnu nagradu Emmy®’, imaćemo priliku da saznamo tek nakon održanog procesa žiriranja.

United Media i Nova TV uskoro okupljaju stručni žiri za polufinalno žiriranje međunarodne nagrade "Emmy" 2
Aleksandra Subotić, foto: United Media promo

Aleksandra Subotić, izvršna direktorka United Medije, u susret ovom prestižnom događaju, izjavila je: “Ponosni smo na našu saradnju s Međunarodnom akademijom televizijske umetnosti i nauke koja traje već nekoliko godina. Velika nam je čast što smo i ove godine dobili priliku da budemo domaćini ovog važnog selekcijskog procesa i što smo prepoznati kao medijska kompanija koja kontinuirano kreira visokokvalitetan i originalan sadržaj na svim našim tržištima. Radujemo se predstojećem druženju sa svim predstavnicima televizijske i filmske produkcije, okupljajući jedinstvenu kombinaciju talenta i stručnosti.“

U samom srcu predivne Istre, u vreme trajanja najstarijeg filmskog festivala u Hrvatskoj, Pulskog filmskog festivala, okupiće se ovim povodom brojni gosti United Medije i Nove TV koji će svojim dolaskom uveličati događaj, koji će kulminirati i svečanom gala večerom.

Dražen Mavrić, predsednik Uprave Nove TV, izjavio je: “Čast nam je što smo polufinalno ocenjivanje ove prestižne nagrade po drugi put doveli u Hrvatsku, u predivnu Pulu koja je sinonim za kreativnost i produkcijsku izvrsnost. Poverenje koje nam je ukazano potvrda je naše uspešnosti, vrednosti i kvaliteta domaće produkcije Nove TV koja nas izdvaja na domaćem i stranom tržištu“.

United Media i Nova TV uskoro okupljaju stručni žiri za polufinalno žiriranje međunarodne nagrade "Emmy" 3
Dražen Mavrić, foto: Nova TV promo

United Media je produkcijski lider na regionalnom nivou a uživa značajnu ulogu i na globalnom nivou kroz isporuku više od 40.000 sati originalnog sadržaja kroz više od 50 televizijskih kanala, dopirući do tržišta od više od 40 miliona ljudi svake godine. Kao vodećoj medijskoj kompaniji u jugoistočnoj Europi, koja posluje u osam zemalja, prirodan je i strateški korak povezivanja s najstarijim filmskim festivalom u Hrvatskoj.

Tako će 17. jula, dan nakon događaja povodom “Međunarodne nagrade Emmy“, United Media u saradnji s Pulskim filmskim festivalom biti domaćin još jednog važnog internacionalnog događaja. Radi se o pitchingu televizijskih serija i dodeli nagrade kao završni čin međunarodne radionice “Make the scene“. Najboljem projektu pripašće nagrada od 10.000 evra i prilika za dalji razvoj projekta koju će osigurati United Media, a žiri koji će odlučiti o pobedniku čine Nataša Buljan, Goran Bogdan i Mišo Mogorović.

Učesnici će prethodno imati priliku da učestvuju na radionicama pod mentorstvom grčkog scenariste Nikosa Panajotopulosa, autora i koautora brojnih nagrađivanih scenarija za kratke filmove, televizijske serije i igrane filmove (“Truants”, 1996., “My Brother and I”, 1998., “False Alarm”, 2000., “The King”, 2003., “Totally Married” 2003., “The Wake”, 2006.).

Pula će ove godine biti žarišna tačka i spoj brojnih snažnih i jedinstvenih kreativnih energija iz različitih delova sveta, onde ćemo svedočiti kvalitetnim produkcijama i projektima koji obogaćuju živote, zbližavaju i inspirišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari