“Uspavana lepotica” premijerno u zrenjaninskom pozorištu 1foto narodno pozorište zrenjanin

U zrenjaninskom Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” planiraju još jednu premijeru pred kraj ove sezone, predstavu „Uspavana lepotica“, u adaptaciji i režiji Saše Latinovića.

Ovu savremenu, modernu priču, tumače Predrag Grujić, Miroslav Maćoš, Tatjana Barać i Nataša Milišić. Prevod potpisuje Emilija Mrdaković, izrada scenografije i lutaka poverena je Blagovesti Vasilevoj, kostimografija Milici Grbić Komazec, a kompozitor je Danilo Mihnjević.

Saši Latinoviću, glumcu koji aktivno igra i u dramskim i lutkarskim predstavama i koji je zrenjaninskoj publici poznat po ulogama u dramskim predstavama „Prs’o“ i „Večera budala“, ovo će biti prva predstava za decu koju je režirao.

Uz konstataciju da zrenjaninski mališani imaju sreću i privilegiju da u svom gradu imaju odlično lutkarsko pozorište, ono koje njihovoj deci priča priče o pravim vrednostima, Saša Latinović o ideji koja je bila pokretač postavljanja predstave na scenu kaže:

-Imali smo nameru da kroz predstavu pokažemo roditeljima kako mogu da se igraju sa svojom decom, stvarima koje imaju u dečijoj sobi. Kako da od tih predmeta mogu da naprave razne lutke, da ih ožive. A sve zbog toga da se podsete ili shvate kako mogu kvalitetnije da provode vreme sa svojim detetom, ne ustupajući mu previše prostora na internetu ili pred televizorom. U predstavi vidimo jastuke, plahte, lopte, sve ono što se inače može naći u svakoj dečijoj sobi i to bi roditelje trebalo da podseti da su želja i kreativnost dovoljni da se kvalitetno osmisli vreme provedeno sa decom – kaže Latinović.

Premijera “Uspavane lepotice” biće održana 27. i 28. juna, na sceni “Todor Manojlović”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari