Uspeh reditelja Ognjena Glavonića na festivalu u Roterdamu 1Ognjen Glavonić; Foto: Stanislav Milojković

Priča o tinejdžeru Vuku – metalcu iz malog banatskog sela, koji pokušava da snimi album sa svojim blek metal bendom, kao projekat novog filma „U senci rogova“, scenariste i reditelja Ognjena Glavonića, dobio je podršku holandskog Fonda Hubert Bals.

Ovaj izbor deset najboljih projekata iz Evrope u kategoriji razvoja scenarija i projekta filma organizuje se svakog proleća u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu. Kako je objavio Filmski centar Srbije, koji je na prošlogodišnjem konkursu takođe podržao scenario ovog filma, Glavonić će iz Fonda Hubert Bals dobiti podršku od 10 hiljada evra.

Reditelj poznat po provokativnim i angažovanim dokumentarnim i igranim ostvarenjima koja su mu donela brojna priznanja na svetskim festivalima (film „Teret“ premijerno je prikazan 2018. u Kanu, u okviru zvaničnog programa, na više od 80 festivala osvojio je 25 nagrada, a u Marakešu za najbolju režiju), u novom filmu „U senci rogova“ govori o prijateljstvu i problemima dvojice srednjoškolaca. Pokušavajući da stvaraju i žive svoju muziku, moraju da se izbore sa predrasudama i osudama svog okruženja, zajednice koja skriva duboke tajne iz prošlosti…

Iza ove tinejdžerske drame kao producent stoji kuća Non-Aligned Films.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari