Hoakin Finiks, NapoleonFoto: Click News / Goff / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Trejler za biografski film Ridlija Skota u kome Hoakin Feniks igra ulogu Napoleona Bonaparte izašao je juče, a ispraćen je zadirkivanjem na društvenim mrežama.

Kako piše The Independent, glumac Džokera (48) u filmu Napoleon igra ulogu vojskovođe, koji je živeo u periodu od 1769. do 1821. godine, i vodio Francusku do pobede tokom Revolucionarnih ratova.

U režiji reditelja Gladijatora Skota Ridlija po scenariju pisca Cena života (All the Money in the World) Dejvida Skarpe, film prati uspon vojskovođe do cara, dok takođe opisuje njegovu strastvenu i nestabilnu vezu sa suprugom Džozefinom, koju igra engleska glumica Vanesa Kirbi.

Prvi trejler za film dospeo je na internet ovog ponedeljka i počinje sa Francuskom revolucijom. Od Napoleona se traži da „stavi“ ljude pod kontrolu, pre nego što se sretne sa Žozefinom.

Kako se vidu u video-najavi filma, umesto da prisvoje francuski naglasak, Feniks i Kirbi svoje uloge izvode američkim i britanskim akcentima, a trejler je podvučen usporenom obradom Radiohead pesme iz 2000. “The National Anthem”. Prate ga snimci krvavog nasilja, strasnog seksa i kraljevskih krunisanja.

Iz tih razloga, piše The Independent, trejler je izazvao oštre reakcije na društvenim mrežama. Dok su mnogi hvalili izgled Skotovog novog filma, drugi su doveli u pitanje odluku da glavni glumci izvode uloge sa ličnim akcentima.

Upitna je i obrada pesme Radioheada u trejleru, te je jedan gledalac prokomentarisao: „Film o Napoleonu definitivno izgleda kul, ali Radiohead je zbunjujući muzički izbor.“

Sledeći komentar glasi „Brate, Radiohed svira preko Hoakina Feniksa, koji koristi američki akcenat da bi glumio Napoleona, ovo je nenormalno“; Tu je i zapažanje da bi „Trebalo da se proglasi zlocinom da se Radiohead pesme obrađuju u usporeni indie trailer kaver“, kao i da je to:„Posebno užasan i zaista zagonetan izbor za film o Napoleonu“.

„Izgleda prilično dobro, ali čoveče, ‘Radiohead vokalna obrada autotjunovana do neprepoznatljivosti, no, ne brinite, peva je bariton i promenili smo melodiju zabave radi’ pesma je veoma ometajuća. Ne treba mi sopstveni Radiohed i Napoleon miks, hvala vam puno“, navodi se u još jednom sarkastičnom tvitu.

„Hoakin Feniks izgleda potpuno isto kao što izgleda inače, bez akcenta, deceniju i više stariji od lika kojeg glumi. Čist Marlon Brando pristup. Neverovatno“, napisao je još jedan korisnik Tvitera.

„Hoakin čak ni ne pokušava da izgovara naglasak… blago njemu. Kralj minimalnih napora“, našalio se neko na društvenoj mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari