Ustanovljena regionalna godišnja Nagrada Milan Mladenović

Ostavite komentar


  1. Poštovanje ličnosti i dela, čin je svakog pojedinca na kugli zemaljskoj.
    Sećanje na Milana, njegove pesme, muziku i sve što ga je činilo, sasvim je opravdano, štaviše.
    Ipak, ne znam da li se u Engleskoj ili gde drugde dodeljuje nagrada u znak sećanja na stvaraoce poput Džona Lenona i druge, ne bih da nabrajam, jer ih je mnogo, naročito u kolevci modernog izraza.
    I sam rok muzičar, učestvovao na gitarijadama, POK-u, Yurm-u, Subotičkom OF-u, ali nevoljno (osećao sam nelagodu na takvim mestima), baš kao što se osećam na poslu i državi u zadnjih trideset godina.
    Kao izraz, naročito u muzici, rok stvaralaštvo ne trpi konvencije. Ono je individualni čin, i čin grupe, koja se bori za javnost, vidljivost, dostupnost… Mladima je neophodna svaka, naročito finansijska pomoć, no mišljenja sam da je štošta oko ove ideje trebalo osmisliti na drugačiji način
    Prostor, na primer, na kakvom bi se nastupalo – koji bi se zvao Mladenović – i koji bi vremenom prerastao u višenamenski centar (studio, tribina…).
    Milan je dva dana stariji od mene (58 je, čini se, generacijski kod), poštujem sve što je stvorio i za šta se borio, no verujem da se nije borio za zadužbinu.
    .

    1. To je zelja njegove majke! Naravno da treba pomoci mlade talentovane ljude !

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Nenad Pavlović: Država svesno podstiče neobrazovanje, bahatost, veličanje agresije i bezobrazluka 6

INTERVJU Nenad Pavlović: Država svesno podstiče neobrazovanje, bahatost, veličanje agresije i bezobrazluka

Posle prvog igranog filma "Trag divljači", koje se bazira na nekoliko književnih dela Živojina Žike Pavlovića (na ediciji od deset knjiga, među kojima su "Zid smrti" i "Lapot" za koje je 1985. i 1992. dobio Ninovu nagradu za roman godine), njegov sin, reditelj Nenad Pavlović, nedavno je završio snimanje nove filmske priče "Izlet", po istoimenom romanu Miće Popovića, čuvenog slikara, filmskog reditelja i književnika.

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.