Večeras humanitarna predstava za Luku Kurijačkog "Pošto gvožđe" 1Foto: Promo

Predstavu „Pošto gvožđe“, produkciju Fakulteta dramskih umetnosti u režiji studenta Rastislava Ćopića, posle premijere na FDU i izvođenja na Maloj sceni Atelja 212, od večeras, 13. decembra u 20 časova, publika će moći da gleda svakog meseca na sceni Doma kulture „Studentski grad“.

Sav prihod od izvođenja, kako u svom saopštenju navodi ekipa ove predstave, namenjen je za lečenje njihovog kolege, dramaturga Luke Kurijačkog.

„Sledili smo primer naših kolega iz predstave „Ukalupljivanje“, koja se već dugo uspešno igra, a koja je sav prihod od poslednjeg igranja donirala organizaciji „Budi human“. Mi se pridržujemo njihovoj inicijativi i želimo da prihod od naše predstave „Pošto gvožđe“ ode za ozdravljenje našeg kolege Luke Kurijačkog. Sigurni smo da ovo nije kraj, i da će se još naših kolega priključiti ovoj humanoj inicijativi“, navodi Jovan Jelisavčić, jedan od glumaca predstave „Pošto gvožđe“.

U toj ekipi su i mladi glumci Nikola Šurbanović, Srna Đenadić, Vladimir Nićiforović, a „živu“ muziku u predstavi izvodi kompozitorka Petra Perović.

„Ukoliko 13. decembra ne možete da dođete na predstavu, pomozite u prikupljanju novca kako bi Luka ponovo mogao da piše i režira tako što ćete poslati SMS poruku 1158, na broj 3030“, kaže se u ovoj molbi upućenoj javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari