Večeras na Kanli Kuli "Lost Country“ Vladimira Perišića, jedan od najiščekivanijih filmova 36. Filmskog Festivala Herceg Novi 1Foto: Promo/Maëva Benaiche

Posle svetske premijere u zvaničnoj selekciji „Nedelja kritike“ ovogodišnjeg Kana, gde je film „Lost Country“ dobio sjajne kritike, a glavni glumac, naturščik Jovan Ginić prestižnu nagradu Revelation Award za najboljeg mladog glumca, i regionalne premijere na nedavno završenom Sarajevo Film Festivalu, na kojem je Ginić ponovo trijumfovao i osvojio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glavnog glumca, novo ostvarenje reditelja Vladimira Perišića večeras stiže pred hercegnovsku publiku.

„Lost Country“ je jedan od najiščekivanijih filmova 36. Montenegro Film Festivala, na koji se „tipuje“ za neke od glavnih nagrada, i do sada je pozvan na preko 30 internacionalnih festivala.

U oktobru će imati projekciju i u pariskom muzeju Centre Pompidou, nakon čega sledi distribucija u Francuskoj, Španiji, Izraelu…, a domaća premijera Perišićevog ostvarenja planirana je u bioskopima ove jeseni.

Na Kanli Kuli, kao poslednji u takmičarskoj selekciji 36. festivala u Herceg Novom, večeras u 22.20h, biće prikazan i višestruko nagrađivani film „Da li ste videli ovu ženu“ reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića, koji je svetsku premijeru imao na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji, u okviru Međunardone nedelje kritike, a ove godine i projekciju u čuvenom njujorškom Muzeju moderne umetnosti MoMA, u okviru američku premijeru na festivalu New Directors/New Films u Njujorku.

Antologijski film Dušana Makavejeva

U Dvorani park večeras u 18 h, u okviru pratećeg programa Jugoslovenski klasici, pred hercegnovskom publikom je i antologtijski film Dušana Makavejeva „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“, koji je jedan od najvećih jugoslovenskoh filmskih autora snimio 1967. godine.
Pored Eve Ras u glavnoj ulozi, nezaboravne likove ostvarili su i Slobodan Aligrudić, Ružica Sokić, Miodrag Andrić – Ljuba Moljac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari