Kezaja Džonsfoto Stanislav Milojkovic

Proslavljeni muzičar Kezaja Džons družio se sinoć u Domu omladine Beograda sa predstavnicima medija i publikom, najavljujući beogradski koncert koji će održati večeras,  30. juna od 21 sat u sali Amerikana DOB.

Jedan od najboljih svetskih gitarista eskluzivno je tom prilikom za domaće novinare i publiku koja se zatekla na Platou Milana Mladenovića, izveo je akustično dve numere: „Femiliarise“ i „Beautiful Emilie“.

Kezaja Džons je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu i pozvao je publiku na koncert.

– Sa mojim sjajnim bendom sutra ću izvesti muziku sa različitih albuma iz različitih perioda karijere. Sviraćemo funk i blufunk i sigurno ćemo se svi dobro zabaviti. Dođite da pevamo, da plešemo, dođite da podelimo energiju. To je ono što čini muziku! – poručio je Džons.

Kezaja Džons je jedinstvena muzička ličnost, a kao svoje uzore navodi Felu Kutija, Majlsa Dejvisa i Džimija Hendriksa. Njegov originalni, sada kultni zvuk, naziva se „blufunk“, što je koktel fanka sa pank stavom, ukršten sa joruba ritmovima, uglavnom pevan na engleskom, a povremeno i na njegovom maternjem joruba jeziku. Rođen je i odrastao u Lagosu, Nigerija. Napustio je svoju zemlju sa osam godina da bi se školovao u prestižnoj državnoj školi Milfild u severnom Londonu, Engleska, ali sve vreme je imao umetničke ambicije. Kezaja je tokom godina stalno razvijao svoju kreaciju, od albuma do albuma, kao i na svojim čuvenim koncertima, konstantno nastupajući po festivalima širom sveta. Stekao je reputaciju izuzetnog muzičara i harizmatičnog izvođača sa svojim specifičnim stilom.  Godine 1992. objavio je debi album „Blufunk Is A fact“, sa sada već klasičnom kompozicijom „Rhythm Is Love“, koja je postala globalni hit. Do sada je objavio šest studijskih albuma koji su iznedrili više singlova, poznatih širom sveta. Kezaja Džons živi i radi između dva sveta (Lagos, Afrika i Pariz, Evropa), tokom karijere imao je mnogo projekata, uključujući stvaranje muzičkog festivala Pariz-Lagos i bavljenje „blufunk“ pedagogijom, sa željom da tajne muzičkog stila kojeg je stvorio prenese na mlađe generacije.

Koncert Kezaje Džonsa u Domu omladine Beograda biće susret sa starim prijateljem, čija autentična umetnička vizija oduševljava ljude sa svih meridijana već godinama, uz zagarantovanu zabavu!

Kezaja Džons
foto Stanislav Milojkovic

Koncert Kezaje Džonsa organizuje se u sklopu proslave 60 godina Doma omladine Beograda, u saradnji sa Binta Soundom, a ulaznice su u prodaji po ceni od 2000 RSD na Blagajni DOB, putem eFinity mreže i onlajn.

Povodom predstojećeg koncerta, direktor Doma omladine Beograda Andrija Bojanić istakao je da je veliko zadovoljstvo ugostiti jednog od planetarno najomiljenijih gitarista.

– Kezaja Džons je autentičan umetnik koji na jedinstven način komunicira sa publikom i ume da napravi izvanrednu koncertnu atmosferu, pa jedva čekamo da zajedno sa našom publikom uživamo u nedelju uveče. Džouns je rado viđen gost naše prestonice i do sada je nastupao nekoliko puta, ali ovaj koncert je poseban, budući da je organizovan povodom velikog jubileja Doma omladine Beograda. Čitave godine obeležavamo 60 godina našeg postojanja i posvećenog rada sa mladima i za mlade. Kao ustanovi kulture i obrazovanja grada Beograda glavni cilj nam je da podržimo mlade autore i pružimo našoj, prevashodno mladoj publici, kvalitetne i originalne sadržaje. Upravo takav će biti i koncert Kezaje Džonsa – rekao je Andrija Bojanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari