Međunarodni festival aktuelne muzike Interzone počinje večeras i trajaće naredna dva dana. Koncertne večeri će svaki dan biti organizovane u drugom prostoru: večeras u Sinagogi, sutra u Novosadskom novom teatru, a treći dan u Pozorištu mladih.


Po rečima Andraša Juhasa, izvršnog producenta Interzone, publika će imati priliku da čuje dve premijere: večeras će na Festivalu nastupati duo koji čine novosadski kompozitor i saksofonista Boris Kovač i armenijski harmonikaš David Jengebarjan, od 21 sat. Druge večeri nastupa izvanredna pevačica Katja Kruz i poznati perkusionista Hauvard Kertis (sutra u 20 sati). Zakazani su i nastupi mlade novosadske autorke i violinistkinje Gabriele Benak (večeras od 20 sati), londonskog kultnog sastava „Polar Ber“ i dive eksperimentalne muzike na neobičnim instrumentima – Limpe Fuks koja će se predstaviti sa Gerardom Hermanom (subota, 20 sati). Nakon njihovog nastupa biće prikazan dokumentarni film o njima, a Festival se završava nastupom Tria Dreš Mihalja.

Ulaznice po ceni od 300 din za prvo i treće festivalsko veče, a od 500 din za drugo, mogu se kupiti u Kafe knjižari „Nublu“, kao i u prostorima u kojima će se realizovati koncerti i to od 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari