Večeras svetska premijera srpskog art horora „Vampir“ 1Foto: Promo

Na festivalu koji nazivaju Kanom za fantastične i horor filmove, SITGES – International Fantastic Film Festival of Catalonia, večeras će svetsku premijeru imati srpska art horor drama „Vampir“, reditelja, scenariste i glumca Branka Tomovića.

Tomović je rođen u Nemačkoj, diplomirao je glumu na prestižnom „Li Strazberg Institutu za pozorište i film“ u Njujorku, a filmom „Vampir“ debituje kao reditelj i scenarista.

Radnja filma se posle zločina u Londonu odvija u malom, udaljenom selu u Srbiji, u koje se glavni junak priče (igra ga Tomović), sklonio na neko vreme. Kao čuvar groblja, počinje da ima košmare na koje utiče jedna čudna žena (Eva Ras), koja ga vodi na potpuno mračnu stranu života…

U “Vampiru” igraju i Gorica Regodić i Joakim Tasić, a kako je Branko Tomović izjavio za Filmski centar Srbije, velika je čast biti učesnik festivala Siđes u Kataloniji, koji prikazuje najbolje žanrovske filmove iz celog sveta.

– Zbog snimanja u Londonu, nažalost, neću moći da prisustvujem premijeri mog prvog rediteljskog filma, iako su organizatori festovala pokušali da mi izađu u susret i da premene datum projekcije, ali to nije bilo moguće. Odmah posle Siđesa “Vampir” će imati italijansku premijeru na Festivalu naučnofantastičnog filma u Trstu, a zatim slede prikazivanje u Raveni (Ravenna Nightmare Festival) i britanska premijera na Rejndesnu (Raindance Film Festival) u Londonu. I to je samo početak! – ističe Tomović.

“Vampir” je nastao u srpsko-britansko-nemačkoj koprodukciji, a u naše bioskope stiže 21. oktobra, u distribuciji MegaCom Filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari