Večeras u JDP-u aplauz za Jagoša: Pozorište se oprašta od reditelja 1Foto: Snimak ekrana

Jugoslovensko dramsko pozorište podelilo je video snimak na svom Tviter (X) profilu u čast preminulog reditelja Jagoš Marković.

– Večeras u JDP-u, aplauz za Jagoša. Onako kako je završavala svaka njegova predstava, sa publikom na nogama i dugim apauzom – naveli su iz pozorišta.

Video je nastao posle predstave Šekspirovog Tita Andronika, u režiji Andraša Urbana.

– Nisam poznavao čoveka koji je više života uložio u pozorište i više pozorišta u svoj život. Želim da se oprostim od njega, zajedno sa vama (publikom) jednim velikim aplauzom – kazao je glumac i reditelj Goran Šušljik, koji u predstavi igra ulogu Tita Andronika.

Posle njegovog obraćanja zavladao je dugotrajni aplauz u cast preminulom reditelju. Podsetimo, pozorišni reditelj Jagoš Marković preminuo je u 57. godini.

Povodom predstave na sajtu JDP-a stoji da se – Tit Andronik smatra prvom Šekspirovom tragedijom. Reč je o njegovoj najbrutalnijoj i najkrvavijoj drami za koju se veruje da je odgovor na tada veoma popularne „tragedije osvete“ koja ne samo da ih nadilazi, nego predstavlja i najavu velikog Šekspirovog pozorišnog genija – navedeno je na sajtu JDP-a, povodom dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari