Velikani klasike u izvedbi akademaca FMU u „Guarneriusu“ 1Foto: Guarnerius.rs

U petak 11. novembra sa početkom u 20 časova, nastavlja se ciklus koncerata najboljih akademaca Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u okviru tradicionalne serije „FMU i Guarnerius nagrađuju“, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije Nelt.

Na koncertnoj sceni Centra lepih umetnosti „Guarnerius“ svoje vokalno umeće predstaviće talentovani mladi umetnici – sopran Mirjana Matić, u pratnji pijaniste Milivoja Veljića i tenor Mladen Prodan, u pratnji pijanistkinje Milice Ilić. Na programu koncerta su dela Vejla, Verdija, Šarpantjea, Tostija, Pučinija, Čajkovskog, Leonkavala, Mocarta, Šuberta i Sviridova a ulaz na koncert je besplatan.

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja sa podrškom mladim, talentovanim akademcima u građenju karijere, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. Zahvaljujući Neltu, više od 50 studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička dostignuća u Centru lepih umetnosti „Guarnerius” a u okviru petog ciklusa još 35 studenata sa katedri FMU imaće priliku da nastupi pred beogradskom publikom.

Mirjana Matić, sopran, je rođena u Valjevu a diplomirala je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu na odseku muzičke pedagogije. Članica je Pozorišta na Terazijama a dobitnica je brojnih nagrada u zemlji za svoj vokalni izraz.

Mladen Prodan, tenor je rođen u Prijedoru a nalazi se na studijama solo pevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljudmile Gros Popović. Osvajao je niz priznanja za svoje muzičko stvaralaštvo.

Nelt, osnovan 1992. godine u Beogradu, danas je vodeća kompanija u regionu na polju robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, logističkih usluga i trade marketinga. Deo je Nelt Grupe, organizacionog sistema koji sa sedištem u Srbiji, povezuje 3800 zaposlenih u 12 kompanija, na teritoriji 7 zemalja Evrope – Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji i Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari