Na Festivalu Grad teatar u Budvi predviđena su dva zanimljiva džez koncerta u čast tragično preminulom Nikoli – Mimi Mitroviću, trubaču, flautisti, pedagogu, pevaču i vođi malih sastava, nekadašnjem stalnom članu Seksteta Marković Gut.

Inženjer po struci, a džezer u duši, Mimo je u dva navrata duže boravio u Švedskoj, a u poslednje vreme je često nastupao kao gost Big benda RTS ili je učestvovao sa svojim triom na festivalima širom Srbije i u inostranstvu svirajući i pevajući numere iz repertoara slavnog Čet Bejkera. Mimo Mitrović (Budva, 1941-2010) tragično je poginuo početkom godine u rodnom gradu.

Prvog dana, 18. avgusta, sviraće Stjepko Gut uz Soul konekšn big bend iz Beograda čiji je bendlider trubač Dragoslav Fredi Stanisavljević, a kao specijalni gost nastupiće i Duško Gojković, naš najpoznatiji džez internacionalac. Drugog dana, 20. avgusta, zvezda koncerta biće Duško Gojković sa repertoarom sopstvenih numera nastalih u balkanskom stilu. Gojković će izvesti premijerno, za ovu priliku specijalno napisanu, sopstvenu kompoziciju „Mimo od Budve“, kao gost sviraće i Stjepko Gut uz Soul konekšn big bend.

Za 19. avgust predviđen je Okrugli sto na kome će učestvovati svi akteri pomenutih koncerata, brojni novinari i džez publicisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari