Ves Anderson objavio koji film smatra najboljim u 2022. godini 1Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Na kraju svake godine, svako pravi svoju top listu najboljih filmova, a to važi i za poznate reditelje koji ističu koji film im se najviše dopao, baš kao što je to sada učinio Ves Anderson.

Popularni reditelj je redovan učesnik takvih razgovora, naročito kada i on ima neki novi film, pa ga spominju kolege, kao što je bio slučaj sa filmom The French Dispatch iz 2021. godine.

Iako ove godine nije imao novi film, već je najavio sledeći projekat za 2023. godinu, film pod nazivom Asteroid City, u kome će uloge tumačiti Margo Robi, Tom Henks, Skarlet Johanson, Stiv Karel, Tilda Svinton, Brajan Krenston, Maja Hok i drugi.

Anderson se osvrnuo i na godinu za nama i rekao da je za njega najbolji film White Noise autora Noe Baumbaha. Kaže da, iako Baumbah obično inspiraciju traži u svom životu, ovde uspeva da književni predložak obradi tako da bude veran izvornom materijalu, a da ujedno bude prepoznatljivo kao njegov rad.

Film u kojem glume Adam Drajver i Greta Gervig odigrava se 1980-ih godina i prati porodicu čiji se život menja nakon nesreće sa zagađenjem vazduha, a sve na osnovu romana koji je napisao Don Delilo.

„Ovaj film je očaravajući i misteriozan i poetičan i veoma zabavan. To je jedan novi koktel jednog od najoriginalnijih glasova današnjice, koji je brusio i razvijao svoje talente tako da možemo samo da se odmaknemo i divimo im se, uživajući u njima.“

Izvor: Far Out Magazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari