Veseli četvrtak čitaoce uveseljava svakog četvrtka 1Foto: Stanislav Milojković

Između dva Sajma knjiga objavili smo 80 novih izdanja i velika većina toga je, naravno, kiosk produkcija, odnosno naše redovne edicije – samim tim što smo Veseli četvrtak mi svakog četvrtka moramo da uveselimo naše čitaoce barem jednim izdanjem, a često ih bude i više.

Dakle, naglasak je pre svega na redovnim edicijama – Zagor i Dilan Dog, koje izlaze u mesečnom ritmu, a tu su i sporedne edicije tih junaka – Zagor specijal, Zagor: Odabrane priče, Dilan Dog: Superbook, pa Planeta mrtvih, uz tromesečne edicije – Mister No, Teks, Marti Misterija i ostali junaci. Pored toga objavljujemo i kolekcionarska izdanja sa istim ovim junacima, potom Dampira, Dragonera, junake koji više ne izlaze na kioscima, Red Baron i razne druge junake iz kuhinje Serđa Bonelija.

Novost na ovom Sajmu je prva knjiga etikete Međuvreme, to je nešto što ćemo tek predstaviti čitaocima, edicija kroz koju ćemo pokušati da ponudimo nešto malo drugačije od onoga na šta su navikli i što očekuju od nas, ono što radimo u međuvremenu, dok se bavimo redovnim izdanjima.

Naše najpopularnije edicije su Zlatna serija i Nova Zlatna serija i biblioteka Obojeni program, kao neka preteča te obnovljene Zlatne serije, gde ne pratimo originalnu hronologiju italijanskih izdanja, nego kombinujemo tako da svaki broj bude neki drugi junak i druga priča, i moj izbor kao glavnog urednika, onih epizoda koje smatram najbitnijim i najzanimljivijim ili takvim koje će se dopasti čitaocima.

Radimo i na kolekcionarskim izdanjima, sada konkretno na tri specijalna izdanja Dilan Doga, koja će se pojaviti do kraja godine, kao i na knjizi koja će sakupiti priče koje je domaći strip autor Bane Kerac nacrtao za Italijane, konkretno jednu u kojoj je glavni junak Zagor i to ćemo objaviti na velikom formatu, u tvrdim koricama i sa posebnom naslovnom stranom koju je Bane nacrtao za nas.

A tu je i album iz serijala Teks koji je nacrtao Rajko Milošević Gera, sigurno najpoznatiji domaći strip autor u svetu, takođe sa naslovnom stranom nacrtanom posebno za nas – ističe Dušan Mladenović, urednik izdavačke kuće Veseli četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari