veštacFoto: Supplied by LMKMEDIA / IPA / IPA / Profimedia

Nova sezona serije Veštac verovatno neće stići ove godine, ali zato imamo dobru vest kada je u pitanju knjiški Geralt od Rivije.

Naime, Andžej Sapkovski potvrdio je da je gotov novi Veštac, odnosno nova knjiga u serijalu o Geraltu od Rivije.

Sapkovski je prošle godine objavio da piše novu knjigu, a sada je u intervjuu za Chimeres potvrdio da je ona završena.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chimères (@chimeres.revue)

„Nemam nikakve planove trenutno. Završio sam knjigu. Trebalo mi je možda dve godine, tako nešto“, rekao je autor.

Ono što smo znali odranije je da je knjiga nezavisna od celog serijala i da je o samom Geraltu: „Knjiga je baš o Geraltu, ali neću reći više od toga. Ona je van pentalogije“.

Ne zna se kada će ova knjiga izaći, ali Sapkovski je prošle godine rekao da će ona biti u knjižarama ove godine, najverovatnije pred novogodišnje praznike.

 

Na pitanje da li će se iz ove knjige izroditi još nastavaka, rekao je: „Ne, to mi trenutno nije plan. Ova nova knjiga biće samostalna, ali, možda, ko bi mogao da kaže…“.

Veštac će se vratiti u nekoliko projekata

Iako nije sigurno da li će ta knjiga stići ove godine, krajem ove godine treba da stigne animirani film The Witcher: Sirens of the Deep.

Pored toga, četvrta sezona Netfliksove serije Veštac doći će najverovatnije naredne godine i to će biti prva sezona sa Lijamom Hemsvortom umesto Henrija Kavila u naslovnoj ulozi.

Književni serijal Saga o vešcu obuhvata sedam izdanja, od toga pet romana sa glavnom pričom i dve knjige pripovedaka o Geraltu.

Izvor: Redanian Intelligence

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari