Klint Istvud u vesternu "Za šaku dolara"Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Legendarni vestern „Za šaku dolara“ (A Fistful of Dollars), reditelja Serđa Leonea, dobija svoj prvi rimejk.

Na filmu rade produkcijske kuće „Euro Gang Entertainment“, koju je osnovao holivudski veteran Đijani Nunari i „Jolly Film“, koja je radila na originalnom vesternu, te slavni italijanski producent Enco Sisti, potvrdio je Dedlajn, prenosi Index.

Film „Za šaku dolara“ iz 1964. godine, s Klintom Istvudom u glavnoj ulozi, smatra se prvim špageti vesternom, a uz to je zaslužan za ponovni porast popularnosti vesterna u šezdesetim i sedamdesetim. Osim toga, to je prvi film Leoneove kultne „dolarske trilogije“, koju takođe čine filmovi „Za dolar više“ (For a Few Dollars More) i „Dobar, loš i zao“ (The Good, the Bad and the Ugly).

Priča prati usamljenog revolveraša (Istvud) koji dolazi u mali gradić u Novom Meksiku, u kojem se dve suparničke porodice bore za prevlast nad trgovinom oružjem i alkoholom. Jednu porodicu čine braća Don Miguel, Esteban i Ramon, a drugu porodica Bakster, koju vodi šerif Džon Bakster. Obe porodice pokušavaju da angažuju iskusnog revolveraša, ne znajući da on ima sopstvene planove.

Inspiracija za vestern „Za šaku dolara“ bio je japanski samurajski film „Telesna straža“ (Yojimbo), koji je režirao Akira Kurosava, a u kojem je glavnu ulogu igrao Toširo Mifune, Kurosavin česti saradnik.

Predstojeći rimejk trenutno je u ranoj fazi razvoja. Pretpostavlja se da će film biti na engleskom jeziku, ali to još uvek nije potvrđeno. Produkcijske kuće takođe nisu otkrile kada će početi snimanje ni ko će glumiti u filmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari