vigo mortensenFoto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Vigo Mortensen je nedavno govorio o tome zašto nije glumio ni u jednoj franšizi nakon Gospodara prstenova od 2001. do 2003. godine.

U intervjuu za Vanity Fair, Vigo Mortensen je otkrio da nema ništa protiv franšiza, samo da one uglavnom nisu toliko dobre da mu privuku pažnju.

„Ne tražim niti izbegavam određeni žanr ili budžet. Tražim zanimljive priče. Nije mi bitno koji je žanr, budžet, ili ko pravi film. Nikad ne bih snimio film samo zato što ga radi taj i taj. Mora da bude zbog priče. A i da sam ja dobar izbor, to je uvek na prvom mestu.“

Mortensen je potom objasnio i da bi glumio u određenom delu neke franšize ako misli da je u pitanju dobar lik, dobra priča i da on ima šta da doprinese tom serijalu.

„Uradio bih to, nisam protiv toga. Ali, franšize uglavnom nisu toliko dobre. Mislim, po meni, nisu toliko dobro napisane. Malo su predvidive. Naravno, uvek postoji šansa da mi nestane para.“

Vigo Mortensen tri puta je nominovan za Oskara

Franšiza Gospodar prstenova uvek je deo razgovora kada je u pitanju Mortensen, naročito sad kad se Piter Džekson vraća u Srednju zemlju kao producent novog filma koji radi Endi Serkis.

Film The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum trebalo bi da stigne u bioskope 2026. godine, a Vigo Mortensen rekao je da bi se vratio kao Aragorn samo ako to ima smisla.

„Ne znam tačno kakva je priča, nisam čuo. Možda dođe do mene. Volim da glumim Aragorna i naučio sam puno iz toga. Ponovio bih to samo ako ima smisla, znate, zbog toga koliko imam godina i tako to. Samo ukoliko to ima smisla za taj lik, u suprotnom, to bi bilo potpuno blesavo.“

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari