Vikend na Paliću u znaku “Berbanskih dana” 1Foto: J. Patarčić/Danas

Tradicionalna manifestacija “Berbanski dani” održaće se 9. i 10. septembra na Paliću, a sve posetioce i ove godine očekuje bogat kulturno-umetnički, muzički i zabavni program.

Oba dana trajanja manifestacije, od 10 do 20 časova, biće upriličena izložba voća i povrća na Velikoj terasi, berbanska pijaca i vašar na šetalištu uz obalu jezera, izložba rukotvorina u Muzičkom paviljonu, kao i izložba sitnih životinja na parkingu kod Male gostione.

U subotu, 9. septembra, Rotary klub Subotica organizovaće akciju “Plodovi humanosti” od 10 do 20 časova na šetalištu kod Ženskog štranda.

Svečano otvaranje manifestacije zakazno je u 12 časova na Velikoj terasi, nakon čega će uslediti nastup Mađarskog kulturnog centra Palić, biće izvedena dečja predstava “O jednoj sasvim običnoj crvenkapi” na mađarskom jeziku, nastupiće plesna škola “Stars” i dečja animacija “Su maskote”, a prvi dan zatvoriće koncerti “Zlatne frule Vojvodine”, hora “Femina Vox” i tamburaškog ansambla “Ravnica”.

U nedelju, 10. septembra, na Velikoj terasi biće upriličen nastup plesne škole “Creative studio”, biće izvedena dečja predstava “O jednoj sasvim običnoj crvenkapi” na srpskom jeziku, potom će uslediti nastupi KUD “Mladost”, dečje animacije “Su maskote”, mešovitog hora “Adagio” i hora “Bajnatski biseri”, a manifestaciju će zatvoriti koncert benda “Joker”.

“Berbanski dani” se ove godine održavaju po 33. put, u čast berbe plodova iz naših krajeva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari