Vikend uličnog bioskopa na Trgu Radomira Putnika u Kragujevcu 1Foto: Arhiv KUB

 

Ove godine, za vikend , subota i nedelja, 10. i 11. avgusta, Trg Radomira Putnika u Kragujevcu biće domaćin Vikenda uličnog bioskopa, u saradnji Kragujevačkog uličnog bioskopa (KUB) i Festivala muzičkog filma (FMF).

Program Vikenda počinje u subotu, 10. avgusta u 21 sat kada će publika imati priliku da pogleda film „Ringeraja”. Veče će se nastaviti razgovorom sa autorima filma.

Nedelja, 11. avgust donosi film „Sav taj pank”, koji takođe počinje u 21 sat, praćen diskusijom sa autorima. Nakon projekcije, posetioci će moći da uživaju u svirci, koja će po mišljenju organizatora, zaokružiti ovaj „poseban filmski vikend”.

Po njihovim rečima posebna atrakcija ovog vikenda je radionica o pank kulturi, koja će se održati 11. avgusta u Domu omladine, omogućavajući učesnicima da se bliže upoznaju sa ovom značajnom subkulturnom pojavom.

Da podsetimo KUB, organizovan od strane Forma kulture, i FMF od Kult-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, već godinama okupljaju filmske entuzijaste i stvaraoce, među kojima su se našli: Slobodan Šijan, Radivoje Raša Andrić, Dejan Karaklajić, Gorčin Stojanović, Miloš Miša Radivojević, Goran Marković, Đorđe Kadijević, Srđan Dragojević, Milan Jelić, Boro Drašković, Želimir Žilnik, Branko Baletić, Srđan Karanović i Nebojša Pajkić.

Njihova podrška i prisustvo doprineli su razvoju i uspehu KUB-a.

Vikend uličnog bioskopa je podržan od strane Ministarstva kulture, uz značajnu pomoć grada Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari