Visoko priznanje našoj direktorki fotografije 1Foto: Promo

Naša poznata direktorka fotografije Bojana Andrić izabrana je za potpredsednicu Međunarodne federacije snimatelja IMAGO, i na taj način automatski je postala član borda ove cenjene institucije.

IMAGO je svetska federacija osnovana pre skoro 30 godina i čini je članstvo 53 zemlje sveta, a njeno sedište je u Briselu.

Kako je objavio Filmski centar Srbije, na istim izborima odabrano je novo rukovodstvo: predsednici, potpredsednici, generalni sekretar, novi članovi borda, i to na mandat od tri godine.

Predsednici Federacije su Ron Johanson (predsednik Australijske asocijacije snimatelja) i Elen Lotman (predsednica asocijacije snimatelja Estonije), dok su na pozicijama potpredsednica naša Bojana Andrić (potpredsednica Srpske asocijacije snimatelja) i Adriana Bernal Martinez (predsednica Kolumbijske asocijacije snimatelja).

Bojana Andrić je diplomirala Filmsku i TV kameru 2007. na Akademiji umetnosti, u klasi profesora Radoslava Vladića, i dobitnica je nagrade za najboljeg studenta katedre Filmska i TV kamera AU 2005. Potpredsednica je Srpske asocijacije snimatelja – SAS, punopravna je članica Tehničkog komiteta IMAGO, i deo Internacionalnog kolektiva snimateljki The ICFC.

Pored brojnih filmova koje je snimila, Bojana Andrić  poznata je i po osnivanju Valjevske kulturne mreže – VAKUM, u gradu u kojem je rođena, i članica je upravog odbora, i koosnivač festivala Valjevski filmski susreti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari