Vizuelna umetnica Senka Vlahović izložila ilustracije o snovima u Zrenjaninu 1Foto: KCZR

Senka Vlahović, vizuelna umetnica, ilustratorka i dizajnerka knjiga iz Novog Sada predstavila je svoje radove na izložbi “Antologija budućih snova”, u Kulturnom centru Zrenjanina.

Izložbu čine 22 ilustracije iz istoimene knjige koju je autorka napisala, ilustrovala i dizajnirala. Nastale su kombinovanom tehnikom crnog tuša i crvene akrilne boje u slobodnim jednostavnim potezima i čistim stilizovanim linijama sa lazurnim prelivima crnog tuša i guste crvene paste i uz minimalnu digitalnu obradu.

Na ilustracijama su rukom ispisani, poput stihova, delovi teksta iz knjige koja će se, takođe, kao eksponat naći u izložbenom salonu Kulturnog centra.

“Senkino stvaralaštvo spaja više tehnika približavajući se svakom pojedincu sa ambicijom stvaranja kompleksnog umetničkog doživljaja u okviru teme koja se nalazi u krugu umetnikovog interesovanja”, istaknuto je na otvaranju izložbe.

Senka Vlahović je direktorka je Banatskog kulturnog centra i do sada je objavila sedam knjiga, četiri stručne knjige u oblasti ilustracije i tri umetničke knjige u kojima je objedinila autorski tekst, ilustraciju i dizajn.

Dobitnica je ULUPUDS-ove nagrade za najbolju knjigu u oblasti teorije vizuelne komunikacije na sajmu knjiga u Beogradu i Godišnje nagrade ULUPUDS-a za stvaralaštvo u 2017. godini. Izložba u Kulturnom centru Zrenjanina traje do 8. marta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari