Vladimir Pištalo: “Ni učesnici, ni teme nisu sporni” 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

– Zbog proceduralnih pitanja u okviru institucije program je odložen. Ni učesnici ni teme nisu sporne – kaže Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije za Danas povodom odlaganja promocije i razgovora o knjizi „Agresija i kultura“ Bojana Jovanovića, koji su bili zakazani prošle sedmice u ovoj instituciji.

Podsetimo, Srpsko književno društvo oglasilo se prošle nedelje saopštenjem zbog otkazivanja razgovora povodom knjige “Agresija i kultura” koje se desilo, kako su naveli, iznenada i bez obrazloženja Narodne biblioteke.

U razgovoru je trebalo da učestvuju Žarko Trebješanin, Časlav Koprivica, Jovan Babić i autor dela.

„Ovim postupkom oni su neosnovano poniženi, a neodržavanjem najavljenog događaja naneta je šteta ne samo našoj kulturnoj javnosti već i samoj Narodnoj biblioteci Srbije“, saopštilo je SKD prošle sedmice.

Oni su dodali da je na tribini bio planiran razgovor s ciljem da se problematizuju fenomeni i pitanja knige, koja su aktualizovana najnovijim događajima koji potresaju naše društvo.

Vladimir Pištalo kaže da će promocija knjige biti zakazana čim se bude prošlo “kroz proceduralna pitanja” zbog kojih je njeno predstavljanje odloženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari