Vlatko StefanovskiFoto: Marija Mladjen/ATAImages

Proslavljeni makedonski muzičar i jedan od najvećih gitarista bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, održaće koncert u Nišu u subotu 6. jula u okviru obeležavanja 50 godina muzičkog rada.

On će u Nišu nastupiti sa svojim triom, koji pored njega čine Jan Stefanovski (bubnjevi) i Ivan Kukić (bas).

Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta- takozvanoj Banovini- sa početkom u 21 sat.

„To je jedan izvanredan prostor i rado se sećamo našeg koncerta sa triom od pre dve godine, jer bio je jedan od najboljih koncerata na turneji. Imamo sada zadatak da napravimo još bolji koncert i da svi zajedno provedemo jedno divno veče u Nišu. Radujemo se dolasku!”, poručio je Stefanovski.

„Kralj gitare“ će sa svojim bendom još jednom podsetiti nišku publiku na najveće hitove koje je napravio u karijeri, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song” i druge.

Počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a sa 18 godina osnovao je grupu „Leb i sol”, koja je ubrzo postala jedna od najznačajnijih i najpopularnijih rok˗ grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe „Leb i Sol”, on od sredine devedesetih vrlo uspešno radi na solo karijeri, nastupajući sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” širom sveta.

Univerzitet „Sveti Kirilo i Metodije” iz Skoplja mu je 2007. godine dodelio počasni doktorat za umetnost.

Gde kupiti karte

Ulaznice za niški koncert su u prodaji i mogu se kupiti u pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17) i Vintage Shop-u (Davidova 9).

Cena ulaznice je 2.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari