Voditelj The Late Late Show emisije primio 345.000 evra mita - Budućnost Nacionalnog emitera u Irskoj upitna 1Foto: The Late Late Show snimak ekrana

Nacionalni emiter u Irskoj upleten je u pravu dramu zbog tajnih isplata vodećoj zvezdi The Late Late Show emisije, koja je postala najgledaniji šou program u Irskoj.

Kako piše Index.hr, priče o poznatim ličnostima, tajne i laži zaokupile su javnost, a neki smatraju da je to najzanimljivija emisija koju je radio RTE.

Međutim, budućnost televizije je sada upitna. TV kompaniju trenutno potresa serija skandala oko tajnih isplata domaćinu Rajanu Tubridiju, koji je vodio The Late Late Show, piše Gardijan.

Otkriveno je da je Rajan primio 345.000 evra skrivenih plaćanja pored svoje redovne plate od 2017. do 2020. godine.

Ovo otkriće izazvalo je gnev pretplatnika jer se RTE finansira njihovim novcem, a poslednjih godina televizijski rukovodioci su davali lažne izjave o platama svojih zvezda prezentera. Irski premijer Leo Varadkar rekao je da su zakoni možda prekršeni. „Neke od ovih isplata su možda bile na pogrešnoj strani zakona“, rekao je on novinarima.

Izvršni direktor televizije Di Forbs suspendovan je prošle nedelje i od tada je podneo ostavku. Finansijski direktor Ričard Kolins je prvobitno odbio da otkrije kolika je njegova plata, a zatim je rekao da ne zna koliki je stvarni iznos. „Mislim da je to privatna stvar. Ne znam tačno kolika mi je plata, to mi trenutno nije ni na kraj pameti“, rekao je on.

Nedelju dana pre skandala, Tubridi se povukao iz emisije

Kada je bio primoran da otkrije svoju platu, Kolins je rekao da veruje da je njegova plata „oko 200.000 evra plus 25.000 evra dodatka za automobil”. Kolins je rekao da su poreski obveznici „možda bili prevareni” zbog neprijavljenih uplata Tubridiju i da je Rajanova godišnja plata veća od 500.000 evra godišnje.

Nedelju dana pre otkrivanja ovog korupcionaškog skandala, Tubridi je najavio da se povlači iz The Late Late Show. Zamenio ga je komičar Patrik Kilti, koji je odmah rekao da će za svoj rad dobijati 250.000 evra godišnje i da će sam plaćati sebi put i smeštaj, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari