Voja BrajovićFoto: A.H./ATAImages

– Rada Đuričić je sigurno moja najtrajnija veza na sceni – s njom sam odigrao preko hiljadu predstava na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, zapravo, izbrojao sam hiljadu i sto, u kojima smo bili neposredni partneri. Tolike godine, tolika saradnja, tolika prisnost – kaže za Danas Vojislav Voja Brajović, prvak JDP, povodom odlaska legendarne glumice.

Rada Đuričin, koja je tokom višedecenijske pozorišne, filmske i televizijske karijere osvojila srca publike na prostoru od „Triglava do Đevđelije“, preminula je danas u 91. godini (rođena je 31. maja 1934. u Vršcu), a njen odlazak rastužio je brojne poštovaoce njene umetnosti, kolege, prijatelje…

– Znao sam da je Rada negde od juna, posle svog rođendana koji je proslavila sa sinom i familijom, bila u komi, i ne iznenađuje me što je otišla, ali me to ništa manje ne rastužuje, jer smo u ovoj profesiji podelili više od četrdeset godina. To je čitav jedan život – objašnjava njen kolega i prijatelj.

– Pre nego što je pala u komu, Rada je u svojim lepim godinama koje je doživela fizički i mentalno bila krepka, igrala je i u osmoj deceniji, bila je uzor i kao glumica i kao čovek – prošla je kroz ovaj život čestito, kao osoba koju ćemo pamtiti i po plemenitosti i radosti. U svakom smislu, Rada Đuričin je bila velika dama – ističe Voja Brajović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari