"Vranjsko kulturno leto" od maja do septembra 1Foto: vranje.org.rs

Na sastanku Organizacionog odbora kulturno-turističke manifestacije „Vranjsko kulturno leto 2022“ usvojen je program manifestacije, kojim su predviđeni brojni događaji od maja do septembra.

Maj je predviđen za manifestaciju „Maj mesec muzike“, Dečji festival „Vreme radosti“, Dečju likovnu koloniju i manifestaciju „Muzeji za deset“.

Tokom juna biće, najpre, obeležen Međunarodni dan arhiva, a zatim će, u okviru obeležavanja gradske slave, Duhovskog ponedeljka, biti održan večernji koncert, kao i desetodnevni Salon knjiga.

Jun je takođe rezervisan i za obeležavanje Dana biblioteke, Vidovdanski koncert i predtakmičenje frulaša „Zlatna frula juga Srbije“, kao i za 35-godišnjicu Javne ustanove Škola animiranog filma (ŠAF).

U julu će u Vranju stvarati slikari u okviru Međunarodne likovne kolonije „Vranje 2022“, a, već po tradiciji, biće održan i Memorijal „Bakija Bakić“.

U organizaciji Kancelarije za mlade grada Vranja planirane su brojne radionice, koncerti na otvorenom, „prilagođeni ukusu i afinitetima mladih u Vranju“.

Letnji atelje, pozorišne predstave na otvorenom, 14. Internacionalna dečja radionica animiranog filma „Zlatni puž 2022“ i Dani Vranja planirani su za avgust.

Kancelarija za mlade će, takođe, organizovati i obeležavanje Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta.

U Vranjskoj Banji biće organizovano „Banjsko kulturno leto“ u okviru kojeg je planirana i tradicionalna manifestacija „Dani karanfila“.

Kompletan program sa satnicama i lokacijama održavanja podložan je promenama, zavisno od vremenskih uslova i epidemiološke situacije, saopštli su iz Službe za odnose sa javnošću grada Vranja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari