"Vučić sebe smatra većim od Tita"

Ova vlast, dakle, simboliše najgluplju i najsamoljubljiviju, sudeći po Vučićevim strastima prema premijeru. On je sopstvena opozicija i računam da će se sam urušiti
Bogoljub Arsenijević Maki, umetnik i jedan od organizatora 5. oktobra, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Zaboraviti i verovati Vučiću i u Vučića, nije pristojno. Između ostalog, to je i pitanje dostojanstva.

  2. tacno je da su ovi dosli iz debelog creva. ali i vi brate 5 oktobra ste ispali u prolivu koji je izazvala amerika. sta bi bilo da je milosevic ostao. nista gore od ovoga jer gore ne moze

  3. O Titu zba sada vec manji broj gradjana ali o Vucicu i njegovom radu i rezultatima znaju i podrzavaju milioni gradjana Srbija.

  4. Tito je bio u jednom vremenu , Vucic u drugom ! Svako ima zasluge za vreme u kome je ziveo ili zivi! Glupo je uporedjivati ih!

  5. Zasto je problem i zasto je covek koji je za kratak vremenski preiod toliko uradio za Srbiju, na meti kriticara, valjda zato sto radi za narod a ne za tajkune kao "draga" nam bivsa Vlast.

  6. Ma je li moguce prosao vam letnji odmor pa sad dosli malo pposteno svetu mozak da ispirate.

  7. Čovjek revoltiran što su ga njegovi razočarali i sve uništili i rasprodali sada lupa bez ikakve osnova po Vučiću koji se lomi sa tolikim svetskim moćnicima .

  8. Vučićev rad i rezultate koje ostvaruje prepoznaju mnoge zemlje, i rezultatima zaslužuje poverenje i podršku građana, a takvi kao vi što samo pričate, za vaše postojanje čak i ne znamo. toliko ste uspeli u životu tako prepametni.

  9. U svemu ovome jedino je bitno da Vucic iza sebe ima rezultate, da su reforme bile dobar potez i da je Srbija konacno krenula napred. Svako poređenje je nebitno.

  10. Možete da blatite Vučića koliko hoćete, ali to samo govori koliko mu zavidite, jer je toliko toga postigao i uradio za Srbiju, vi nikada nećete moći da mu parirate.

  11. Kao sto glasi izreka "i posle TITA, TITO", tako da nikada nemojte uporedjivati bilo kog sa TITOM jer je on stvorio nemoguce, a ostali to rasturili i rasprodali…

  12. mislim da je nepotrebno muporedjivati njih dvojicu.Tito je bio dobar u svoje vreme, kad je sve bilo laske,a Vucic se bori svim silama da vrati to vreme u Srbiju.

  13. Milosevicu se svidjao refren njegovih tkz obozavalaca: "I posle Tita ….Milosevic".
    Nestade pola Jugoslavije u plamenu od Milosevica odn Tita br2. u ratovima u kojima "Srbija nije ucestvovala". Ako se nastavi u istom stilu Srbija ce biti srecna ako ostane u okvirima kraljevine Srbije: Beograd -Vranje. Kralja ciji "vojnik" je i president Srbije, vojvoda Toma-diploma, brat/blizanac Vucica odn
    buduceg Tita br 3.

  14. Tito je bio veliki u svom vremenu, sad je red na nekog drugog, a taj neko je Vučić!

  15. Čudno shvatanje, demokrate koje su devastirale ukupnu srpsku privredu uz lažna obećanja da nas vode ka Evropi, ispadoše bolji od Vučića koji nas je spasao od bankrota, okrenuo pravac rasta iz negativnog u pozitivan i koji nas je za ovih par godina više približio EU, nego DS i njihovi partneri za 12 godina vlasti. Pa, "gospodine" nešto ste ozbiljno pobrkali.

  16. Zar ga upravo Vi niste poredili i sa Titom, i sa Đinđićem, i da je jači od Miloševića, otkud sad ta promena da AV to misli za sebe.

  17. Ma kakav Tito. Vučić je obrazovan čovek, koji radi u interesu Srba i Srbije, a za Tita se to ne može reći da je radio. Čak naprotiv!

  18. Politika koju vodi Vučić nije ista kao što je vodio Tito. Pa ni u doba kad je vladao Tito nije sve cvetalo. A danas su odjednom postali svi eksperti u pisanju kolumni. Tragi komedija.

  19. Srbiji je dosta demagoga i kriticara koji samo sede i nista ne privredjuju ovom drustvu.

  20. Srbiji je dosta demagoga i kriticara koji samo sede i nista ne privredjuju ovom drustvu.

  21. Taj 5-i oktobar je dan koji ce svi gradjani pamtiti ceo svoj zivot jer su tada dobili najvise laznih obecanja.

  22. Taj 5-i oktobar je dan koji ce svi gradjani pamtiti ceo svoj zivot jer su tada dobili najvise laznih obecanja.

  23. Svaki covek je licnost za sebe, i svaki covek tezi ispunjenju sopstvenih ciljeva..

  24. Od tog dana su gradjani dobili najvise laznih obecanja ikada od strane onih demokrata.

  25. Premijer ima stav po mnogim pitanjima, to sto sada nekome lici na stav Tita , to je njegov problem.

  26. Ma koliko ga vi zaludjni ljagali Vucic je Premijer Srbije koji je ubedljivo dobio podrsku naroda samo da vas podsetim.

  27. Nije mi jasno zasto smo svi spremni da osudimo Vucica i predstavljamo ga u negativnom svetlu, kad ova Srbija ide napred i kada se u njoj bolje zivi?!

  28. Vi, sto ste palili Skupstinu 5.oktobra bi trebali krivicno da odgovarate, a ne da nas jos i savetujete!

  29. Nema potrebe za poredjenjem, ali Vucic svakako svojim zaslugama sebe i treba da smatra velikim covekom.

  30. Bio sam učesnik 5. oktobarskih događaja i ne kajem se. Neki su profitirali toliko da treba da ih je sramota, npr moj sugrađanin Velimir Ilić. Sećam se Mlađana Dinkića i profesora Labusa kako su pored gradske skupštine kao dva klošara prošli u mantilićima te večeri kada nas je Koštunica pozvao da se ne razilazimo. Gde su oni, a gde sam ja? Zaglavio sam se u stambeni kredit u CHF koji sam uzeo dok su žuti bili na vlasti, a Mlađa gitarista – bankarski expert je upropastio naš postojeći bankarski sistem i doveo nam banke iz najzaduženije zemlje na svetu Grčke. Da ne govorim o tome da su i ostale banke samo fiktivne i nemaju nikakve veze sa bankama u EU(npr. Raiffeisen banka nemožete izvršiti transfer novca sa Bečom, gde se oni pitaju koja Raiffeisen banka u Beogradu pa mi to nemamo.) Ne morate da verujete ali je tako. Ostavite Vučića na miru i pustite čoveka da radi.

  31. Kako to da ovoliko Bot-a na Danas-ovom sajtu, ja bih se to pitao da sam urednik Danas-a, sta se to radilo ovih godina, ocigledno se osecaju kao kod kuce, pozdrav belim listicima na rezultatu.

  32. Pa, Tadic je bio gori od Vucica, svuda se nametao. Bojala sam se kada otvorim i friz da ne iskoci Tadic. Preuzeo je sve poluge vlasti. Od premijera ni traga.
    I, sada da kritikujete Vucica. Jasno ima nekih nedostataka, ali koliko su ih imali vasi petooktobarci.

  33. Nemozemo uporedjivati tito je bio u drugom vremenskom razdoblju a Vucic sada to mogu da kazu sadasnji gradjani koliko se trudi i radi pokusava da vrati stvari u normli, jer su predhodnici napravili haos i rasulo u nasoj zemlji.

  34. Za razliku od ovih revolucionara koje ne zelimo ni da spominjemo ni u kom smislu Vucic ce delima biti i jaci od Tita,vreme ce pokazati.

  35. Nismo zaboravili te "heroje" 5 okrobra, išli su ruku pod ruku sa zemuncima i surčincima, i on je bio deo njih.

  36. Aleksandar Vučić i jeste veliki reformator Srbije,radi mnogo da bi se reforme u Srbiji sprovele i sigurno je da te reforme daju rezultate.

  37. Sigurno je da reforme koje sprovodi Vučić vode Srbiju pravim putem,ne vidi Vučić sebe kao velikog reformatora nego to vidi velika većina građana,reforme koje se u Srbiji sprovode definitivno daju rezultate i to je za svaku pohvalu.

  38. Ne smtara Vučić sebe nego to narod vidi koliko je uradio sve za ovaj napaćeni narod i državu. Srbija konačno ima premijera koji voli svoj narod i državu.

  39. Ne vidim ni jednu sličnost Vučićeve i Titove politike, za vreme Tita se vodila potpuno druga politika i druga su vremena bila, a sada se vodi potpuno nova i modernija politika.

  40. Zasto dirate Tita? Vucic nikad nije sebe spominjao da jeon slican sa Titom. Mozemo pohvaliti Bogu da imamo Vucica!

  41. Pitao bih ove Vučićoiste da nabroje sta je taj velevlažni diktator Aca uradio za Srbiju,ajd bar 2 stvari?
    ..i to je mnogo a nije ni jednu…

  42. Premijer je najlepsi i najbolji i svi ga volimo.
    Nebi leba imali da jedemo da nije njega.

  43. DOS je bio najvce zlo koje je unistilo ideju moderne Srbije. Iskrene ideje 5.oktobra sprovodi Vucic, a to su moderna i ekonomski jaka Srbija.

  44. Tito je po Daily mailu jedan od 20 najvećih zločinaca na planeti XX veka.. Genocidan čovek. Vučić je najveći lažov i najnesposobniji Premijer od kada je višesrtanačje. Pamtiće se kao uništitelj srpske državnosti. Respektovati njega je bolesno. Pa on ne može cipele da čisti Đinđiću a o Koštunici i da ne govorimo.

  45. Sta ga ovaj sve naprica. Spominje babe i zabe a kao neki cenjeni umetnik. Doveo je on i slicni njemu 5.oktobra na vlast najgoru vlast u Srbiji u novijoj istoriji. Imali su ogromnu podrsku zapada i nisu uspeli ni da pokrenu reforme u Srbiji. Ispali su i gori od Hitlera ovi DOS-ovci prema gradjanima Srbije. Sramota.

  46. Vucic ako uspe da uvede Srbiju u EU i zavrsi reforme kod nas za mene ce biti i veci od Tita. Iskreno se nadam da ce to i uspeti.

  47. Tito je bio neko koga su voleli gradjani tadasnje Jugoslavije ali je Vucic neko koga vole,cene i postuju njegov trud i zalaganje za gradjane Srbije,da nije tako ne bi bio tu gde jeste izglasan vecinom gradjana.

  48. Jos jedan dokaz mrznje prema Vucicu. Prosto neki ljudi ne mogu nikako da prebole to sto je on tu gde jeste. A ovo uporedjivanje Tita i Vucica je totalna glupost.

  49. Ovo je smesno, Maki se predstavlja kao neki politicki strucnjak. Covek je ucestvovao u dovodjenju na vlast prevaranata poput Zivkovica.

  50. I ja sam se nagutao dima i susavca 5.oktobra sa verom i nadom da ce nasa deca imati bolji i lagodniji zivot nego sto je bio u to vreme sankcija,nemastine i ocaja.
    Tito jeste bio dobar drzavnik i politicar balansirajuci izmedju Istoka i Zapada.Pa i Milos Obrenovic je ljubio skute turskom sultanu imajuci na umu da Srbija dobije ako ne samostalnos ono bar sto siru autonomiju u to vreme.
    Vucic, za razliku od Milosevica koji je bio dobar politicar ali ocajno los drzavnik,dobar je i politicar i drzavnik
    balansirajuci kao i Tito izmedju Istoka i Zapada.Pogresna je teza da je sada on drugi Tito jer su takve okolnosti u svetu.

  51. Ovo mi lici na pricu ,,Ljut sam jer nisam uspeo da se domognem fotelje pole 5. Oktobra.

  52. Filozovski odgovori, zašto tako pametni ljudi , ne osnuju stranke pa neka nam povedu državu i pokažu kako se vodi visoka politika. Sede u fotelji i filozofiraju.

  53. Nije mi jasno da neko priča ovakve nebuloza kada je jasno da imamo premijera koji upravo izgara za bolju Srbiju, da uopšte nije samoživa osoba kakvi su bili prethodnici.

  54. Mislim da ovaj doticni vise treba da prica o 5-om oktobru danu kada je gomila izdajnika zapocela operaciju pljacke ove zemlje

  55. 5. oktobar je čista narodna petica. To što je ta petica devalvirana, nije problem tog naroda koji je srušio diktatora Miloševića nego, dobrim delom, liberalne vlasti vodećeg dela tadašnjeg DOS-a koji nije mogao, nije hteo ili nije umeo da dotuče poraženog protivnika. Ovaj narod danas, koji podržava Vučića, nije onaj koji je učestvovao 5. oktobra u rušenju Miloševićeve diktature. Iako se stiče utisak da Vučić ima plebiscitarnu podršku, procentualno to nije većina stanovništva Srbije, još ako se imaju na umu razne nepravilnosti tokom izbora pa i ne baš mala krađa glasova. Vreme leči razočarenja pa će se, akobogda, uskoro pojaviti nova velika emocija koja će srušiti i ovog diktatora. U tom smislu 5. oktobar je sjajan primer da ono što je jednom bilo, može opet, u sličnom obliku, da se ponovi.

  56. Ja bih par reči o naslovu, ako dozvolite…
    Verujem da "Vučić sebe smatra večim od Tita" ali je takođe i on, Tito smatra(o bi) sebe većim od
    Vučića…mi mso kao društvo tu gde smo zato što ne vidimo, nasposbni da vidimo elementarne
    čijenice – npr da se diktatori ne razlikuju, da su u onom osnovnom što ih kao tavke određuju
    potpuno isti. Vučić danas zabranjuje pametnim ljudima da govore, ne zato što ih ne bi, kao Tito,
    pobio ili proterao, nego samo zato što mu istorijsker prilike to ne dozvoljavaju.
    I kad najzad rekapituliraš stanje društva, s jedne strane vučićevci i popularni botovi, s druge
    protivnici, koji žale za Titom a protiv su Vučića, što je u stvari nemoguće, jer je taj kontinuitet
    apsolutan (samo je Zoran Đ pokušao da ga prekine, zbog čega je nagrađen ne samo metkom
    nego neuporedivom mržnjom većine naroda), onda…pa onda je izgleda sve jasno…

  57. Dzaba pricati,ovom ludom narodu nista ne dolazi do mozga,ako ga imaju.Tako da je Vucic savrsen za njih,a i Nikolic,on je prava slika 90% ljudi u Srbiji,ne treba njima neki tamo elokventan i prepametan predsednik,jer onda nebi razumeli o cemu prica.Sta ocekivati od ljudi koji seku vene na Pink,parove,farme,a nemaju leba da jedu.

  58. Čast bravarima, to je častan zanat al““ ne mogu se porediti sa akademski obrazovanim osobama!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.