Vukosavljević: Izbor novog upravnika Narodnog pozorišta za tri meseca 1Foto: Fonet/Beoinfo

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević ocenio je danas da je odluka bivšeg upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića da traži razrešenje sa te funkcije pametan potez i izrazio nadu da će pozorište u naredna tri meseca dobiti novog direktora.

„Smatram da je Savić povukao pametan potez, potez koji je u svojoj suštini usmeren ka dobrobiti ustanove kulture Narodno pozorište“, rekao je Vukosavljević za televiziju Prva i ocenio da je ta odluka „razumna i pravilna“.

Upitan da li je na Savića vršen pritisak da se povuče sa funkcije, Vukosavljević je rekao da nije.

Ministar je rekao da će ceo Upravni odbor Narodnog pozorišta biti promenjen i da su neki članovi „veliko razočaranje“, ali nije rekao na koga se to tačno odnosi.

On je dodao i da je zadatak vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Ivane Vujić i novog Upravnog odbora da raspišu i sprovedu konkurs za novog direktora te ustanove.

„Ja pretpostavljam da će od današnjeg dana u naredna tri meseca Narodno pozorište dobiti svog direktora na redovnom konkursu“, rekao je Vukosavljević i dodao da Ministarstvo ima puno poverenje u Ivanu Vujić i da će doprineti stabilizaciji okolnosti u Narodnom pozorištu.

On je dodao i da neće biti generalnog štrajka u Narodnom pozorištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari