Wim Hof, čovek koji je ukrotio hladnoću, otvorio ovogodišnji Exit svirkom na Štrandu 1Foto: Danas/A. L.

Ceremoniju otvaranja Exita ove godine na Štrandu predvodio je čovek za koga kažu da je ukrotio hladnoću i podredio je svom psihičkom i fizičkom zdravlju – Wim Hof.

Uz njega, na otvaranju su nastupili i Stefanos Sifandos, Oren Harris kao i projekat Muzika nade, program koji je nastao u partnerstvu sa čuvenim El Sistem pokretom.

Za vreme trajanja muzičkog programa, posetitelji su mogli da probaju i napitak od čistog kakaa. Poslednjih godina Exit promoviše sirov kakao, jer kako kažu „pripremljen tako da ne gubi svoja snažna dejstva, donosi seratonin, dopamin, čiste hormone sreće i neverovatnu energiju“.

Hof je pre svirke koju je upriličio za nekoliko desetina Novosađanki i Novosađana te njihovih gostiju, u bašti kafića Loft, održao desetominutni motivacioni govor koji je započeo rečima na srpskom jeziku: „Slobodna energija, slobodna medicina, slobodna ljubav“.

– Nikola Tesla, srećan ti rođendan! On je pre sto godina u vreme industralizacije pronašao put kako doći do slobodne energije. Kako ga nisu poštovali, uništili su njegova naučna dostignuća i ponizili ga. I zato sam ja ovde! Zbog duha Nikole Tesle i slobodne energije. Uništili su njegovo znanje, ali njegov duh nisu, jer on je neuništiv i uvek se vrati, kao i istina i bude jača nego što je ikad bila – rekao je Hof.

On je dodao, da će ljudi biti spremni za revoluciju onda kada slobodnu energiju uzmu pod svoju kontrolu. Kako ističe, slobodna energija postoji napolju oko nas, ali i unutra, u svakom čoveku.

– Dokle god je čovek jedno sa svojom dušom, imate svu energiju koja vam je potrebna, celog univerzuma. Zato, bavimo se svrhom i ne dozvolimo našim vladama da nas vode u podele, destrukcije, ratove.. Zato idemo po slobodnu energiju, ljubav i medicinu. Najvažnije stvari u životu su besplatne, poput sreće i zdravlja. Mnogi me pitaju, a šta ćemo sa bolestima, sa depresijom, od čega da živimo? Uvek im kažem da je njihova energija besplatna, a nivo kontrole njihovog imunog sistema je mnogo veći nego što to nauka veruje, a to sam pokazao na svom primeru – nastavio je Hof.

Wim Hof, čovek koji je ukrotio hladnoću, otvorio ovogodišnji Exit svirkom na Štrandu 2
Foto: Danas/A. L.

On smatra da je čovekovo prirodno stanje zapravo bezuslovna ljubav, koja je isčezla modernim načinom života.

Hof je nakon govora na akustičnoj gitari izveo kraći repertoar tokom kojeg je konstantno animirao publiku da peva zajedno sa njim.

Direktor Exita Dušan Kovačević, objasnio je kako je došlo do saradnje sa popularnim Hofom.

– Pre nekoliko dana zove me prijatelj i kaže Hof ima muzički program i hoće da nastupi na Exitu. Prvo sam ga pitao da li misli na „onog Hofa“. Kada mi je potvrdio, rekao sam u redu, naravno, misleći da ćemo to napraviti za sledeći festival, ali on je rekao „ne, nego sada“. I evo gospodin Hof je u Novom Sadu – rekao je Kovačević.

Za ovog Holanđanina čula je gotovo svaka osoba na našoj planeti. Čovek koji se poigrao sa naukom ostavivši mnoge učene ljude nemim, izlažući se ekstremno niskim temperaturama i plivanjem u zaleđenim vodama, a oslanjajući se isključivo na tehnike disanja i snagu uma.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari