Novi Sad se zagreva uz bendove uoči proglašenja za Evropsku prestonicu kulture (FOTO/VIDEO) 1Foto: G. Nonin

Trg Slobode, glavni gradski trg u Novom Sadu, večeras je bio prazniji nego inače, ali je zato na više od deset lokacija širom grada odjekivala rok, pank i džez muzika. U okviru programa „Worm up!“ – zagrevanje, publika je slušala više novosadskih bendova.

U organizaciji Asocijacije INBOX, koja godinama organizuje Festival uličnih svirača, na svakom ćošku u centru grada čula se muzika. Zagrevanje je bilo potrebno ne samo pred sutrašnje svečano otvaranje godine titule Evropske prestonice kulture već i zbog činjenice da su svi večerašnji koncerti bili na otvorenom, a u Novom Sadu je temperatura bila u minusu.

I pored hladnog vremena, atmosfera je bila u plusu, a sugrađani i gosti su se okupljali na punktovima da čuju svoje omiljene bendove. Između ostalih, večeras su svirali: Milan Mumin, Josipa A Lisac, Klo Klo, Stefan i akustični gadovi, Šinobusi, UV, Dragon’s Fuel, Plavi ptičić, Atheist Rap, Kilo Kilo Banda, Zbogom Brus Li i Gift.

Zvaničan početak godine titule Evropske prestonice kulture u Novom Sadu organizuje se sutra, za kada je zakazano svečano otvaranje – predstavom „Zeniteum“ u režiji slovenačkog avangardnog umetnika Dragana Živadinova i to na glavnom gradskom bulevaru, kod Banovine (Bulevar Mihajla Pupina 16), koja će početi u 20.22 časa.

Svi planirani programi u Novom Sadu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture, dešavaće se pod geslom “Za nove mostove”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari