Zaječar: Održano gradsko takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog” 1Foto: Pozorište Zaječar

U zaječarskom pozorištu održano je gradsko takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog” na kome je učestvovalo 22 takmičara iz osnovnih i srednjih škola, podeljenih u tri kategorije.

Žiri koji su sačinjavali zaječarski glumci Predrag Grbić, predsednik i Gabrijel Bećarević, član, kao i profesorka srpskog jezika i književnosti Milena Aleksić, doneo je odluku da u kategoriji mlađeg uzrasta prvo mesto osvoji Ana Jovnaš, učenica četvrtog razreda  OŠ “Ljuba Nešić”, drugo mesto Magdalena Petković, učenica trećeg razreda OŠ “Desanka Maksimović”, a treće mesto Eva Todorović, četvrti razred, OŠ “Ljuba Nešić”.

U kategoriji srednjeg uzrasta, prvu nagradu osvojila je Lenka Jovanović, učenica sedmog razreda, drugu Veljko Ljubisavljević, učenik petog razreda, a treću Lara Žikić, učenica šestog razreda, svi iz OŠ “Desanka Maksimović”.

U kategoriji starijeg uzrasta, prvo mesto osvojila je Anastasija Perić, učenica drugog razreda zaječarske medicinske škole, dok druga i treća nagrada nisu dodeljene. Nagrađeni recitatori u sve tri kategorije stekli su pravo učešća na okružnoj smotri recitatora koje će 19. aprila biti održana u Knjaževcu.

Organizator juče održanog gradskog takmičenja recitatora je Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa  osnovnim i srednjim školama na području grada, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari