Zaječar: Večeras koncert Anamarije Danilović 1Foto: S.J.

U sali Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, u petak, 15. aprila, solistički koncert na trubi prirediće Anamarija Danilović uz klavirsku pratnju Milje Videnović. Gost na koncertu biće sopran Magdalena Antić.

Kako iz muzičke škole u Zaječaru saopštavaju na programu je Brantov Koncertni komad br. 2, Jevtićeva Sonata za trubu i “Sičilijana”, arija Elene iz opere “Sicilijanske večeri” Đuzepe Verdija.

Anamarija Danilović, iz Negotina, osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mladena Đorđevića. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Milja Videnović je diplomirala je u klasi prof. Rite Kinke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9.9. Stipendista Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta 2010. i 2011. godine, takođe višestruko nagrađivana od Univerziteta u Novom Sadu za postignute rezultate tokom studija. Kao solista i klavirski saradnik nastupala je širom Srbije, kao i u Mađarskoj (Segedin), Rumuniji (Krajova, Turn Severin). Od nastupa bi izdvojila koncert sa Subotičkim kamernim orkestrom i dirigentom Miroslavom Stantićem.

Gost će biti Magdalena Antić, sopran Ž. Ensko: Legenda, a početak koncerta je u 18 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari