Zakazana bioskopska premijera novog filma Jorgosa Lantimosa „Sva lica dobrote“ 1Foto: The Disney Studios MegaCom Film

Novi film velikog reditelja Jorgosa Lantimosa „Sva lica dobrote“ (Kinds of Kindness) svoju bioskopsku premijeru imaće 11. septembra, u Velikoj sali mts Dvorane.

„Sva lica dobrote“ čine tri priče, sa istim glumcima u različitim ulogama, a koscenarista Etimis Filipu i reditelj Jorgos Lantimos koji su sarađivali i na predhodnim uspešnim ostvarenjima poput filma „Jastog“ iz 2015. godine, ideju za predstojeći triptih razrađivali su nekoliko godina.

Pred svetsku premijeru na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu reditelj je rekao da je ovo osvarenje imalo više narativnih formi prerastajući na kraju u antologijsku.

„Počeli smo sa jednom pričom, ali dok smo radili na njoj pomislili smo da bi bilo interesantno da snimimo film koji ima drugačiju strukturu od one koju smo do tad imali.“, objasnio je Jorgos Lantimos.

Tokom pisanja scenarija, uvid u prve rukopise imala je i sad već stalna saradnica grčkog reditelja, a ujedno i dobitnica nagrade Oskar za glavnu žensku ulogu u pomenutom filmu „Jadna stvorenja“, Ema Stoun.

Navodi da je bila oduševljena njegovim novim projektom.

“Svideo mi se scenario i kako se razvija u triptih. Priče se prepliću na način koji nije nužno jasan, ali oslanja se na ono što je bilo ranije. Pomislila sam da je uzbudljivo,” rekla je glumica.

Tokom priprema za uloge Džesi Pelmons pokušao je da kao smernice pronađe nešto slično, ali, kako kaže bez mnogo uspeha:

“Pokušavao sam da pogledam neke filmove, kao pronalazak inspiracije, ali teško je bilo naći bilo šta što je blisko ovom svetu.”

Sinopsis filma nagoveštava priču o čoveku koji nema mnogo izbora i pokušava da preuzme kontrolu nad svojim životom, o policajcu koji je uznemiren što je njegova žena koja se, nakon što je nestala vratila kao potpuno drugačija osoba, kao i o ženi odlučnoj da pronađe nekog drugačijeg.

Nakon što je film svečano otvorio 31. Festival evropskog filma Palić, Jorgosov triptih stiže u septembru i pred širu filmsku publiku, a gledaoci će, nakon poslednjeg rediteljevog filma „Jadna stvorenja“ ponovo moći da vide svetske zvezde Emu Stoun i Viljema Defoa zajedno na ekranu. Ovaj put pridružuje se i Džesi Plemons, glavni nosilac uloga.

Karte za premijerno prikazivanje filma „Sva lica dobrote“ 11. septembra mogu se već od sada pronaći na sajtu mts Dvorane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari