Zašto Morgan Friman nosi dve zlatne minđuše? 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Američki glumac Morgan Friman ovih dana je česta tema u medijima, a između ostalog ponovo je potegnuta priča o tome zašto nakit i postoji li neki poseban zbog koga nosi dve masivne zlatne minđuše već godinama.

Dugo se nagađalo, kako piše Index. hr, da su tu samo radi ukrasa, sve dok glumac na Instagramu nije objasnio zanimljivu priču koja stoji iza ovog njegovog autfita, kao i minđuše imaju i svrhu.

Ljudi me stalno pitaju za minđuđe. Sad ću vam reći istinu, one vede otprilike onoliko koliko bi koštao kovčeg i sahrana da umrem bilo gde na svetu. To je stara mornarska tradicija i zbog toga su mornari nekada stavljali zlatne minđuđe“, pojasnio je Friman.

On je jednom prilikom otkrio i odakle mu ideja za nošenje minđuša u tu svrhu. Rekao je za Fox da je gledao film Berta Lankestera “The Crimson Pirate” u kojem se spominje ta tradicija te da ju je on smatrao zanimljivom.

„Isprva sam mislio da ću s minđušama izgledati privlačnije, ali onda sam doznao za tu mornarsku tradiciju o sahranama i ispalo je još bolje“, rekao je Friman, prenosi Index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari