Zatvaranje izložbe “Vajari/ke Srbije” i dodela nagrada 1Foto: Nenad Gajić “Forever Alone”

Svečana dodela nagrada u sklopu izložbe “Vajari/ke Srbije” biće održana danas od 18 časova ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” na Malom Kalemegdanu. 

Na izložbi su zastupljena dela 48 autora svih generacija i raznorodnih poetskih izraza, pretežno manjeg i srednjeg formata. Poslednji dan kada je moguće pogledati izložbu je nedelja, 4. oktobar.

Ovogodišnji tročlani stručni žiri proglasiće dobitnike tri ravnopravne Nagrade vajarske sekcije. Nagrade su novčane za svaku/og dobitnicu/ka. Polovina novca za nagrade je obezbeđena iz godišnjeg programa Paviljona koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a druga polovina iz privatne donacija kolekcionara i ljubitelja umetnosti Nenada Kostića. 

Zbog ovogodišnjeg ukidanja projektnog finansiranja od strane Gradskog sekretarijata za kulturu, a zahvaljujući privatnoj donaciji kolege Radeta Markovića, katalog izložbe će danas biti podeljen samo učesnicima izložbe, a publika će moći da ga pogleda online, na sajtu Udruženja.

Organizatori pozivaju ljubitelje umetnosti da svojim doprinosom uvećaju ove skromne nagrade, ili podrže rad Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) u skladu sa svojim mogućnostima i podsećaju da je ULUS najveće udruženje likovnih umetnika u Srbiji koje je osnovano davne 1919. godine u Beogradu, a sedište mu se nalazi u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

Tokom boravka u prostoru Paviljona obavezno je pridržavanje propisane distance, nošenje zaštitnih maski i korišćenje dezinfekcionih sredstava. Broj osoba koje mogu u isto vreme boraviti u Paviljonu je 30. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari