MUSICOLOGYfoto: MUSICOLOGY promo

Nakon rasprodatih koncerata, Musicology Sessions donosi spektakularno finale koje će okupiti sve predgrupe koje su tokom prethodne sezone, u sklopu projekta Musicology Showcase by Lenovo, nastupale uz najveća svetska imena.

Završni koncert će se održati 11. septembra u BitefArtCafe klubu, gde će se publici predstaviti: Alex B. & Fergusons, Gorica & The Grooveheadz, Shljuka Quintet, Luka Rajić, The Bad Week, Hristina i Mish.
Ovi talentovani muzičari su se tokom 2023/24 koncertne sezone predstavili kao predgrupe renomiranim izvođačima kao što su: Nicola Conte, Nik West, Cory Henry, Dhafer Youssef, MARO, Ana Popović, Kovacs i Selah Sue. Musicology Sessions je drugu godinu zaredom, u partnerstvu sa Lenovo Srbija, pružio priliku autorskim bendovima različitih žanrovskih afiniteta da predstave svoj rad.
Ovaj muzički spektakl obećava nezaboravno veče ispunjeno vrhunskim muzičkim izvođenjima i raznovrsnim žanrovima. Publika će imati priliku da uživa u džezu, soulu, bluzu, popu i elektronici. Prisutni će moći da glasaju za svog favorita, čime će se njihov glas pridružiti odluci stručnog žirija o pobednicima.

„FINALE Musicology SHOWCASE by Lenovo“ predstavlja jedinstvenu priliku za afirmaciju domaćih autorskih bendova, stavljajući ih u prvi plan muzičke scene.
Alex B. & Fergusons je bend koji je osnovala džez pevačica Aleksandra Bijelić. Ove godine, u izdanju Sekvoja records, objavila je svoj autorski debi album – “Neka druga”. Njihova muzika donosi posebno muzičko uživanje za sve ljubitelje džeza i popa.
Zadovoljstvo nam je svaki nastup u klubu BitefArtCafe, mestu koje promoviše sjajne muzičke programe i afirmiše domaće sastave koji se izdvajaju svojim umećem sviranja i autorskim radom. Ovo veče biće posebna prilika da sa svojim prijateljima i kolegama provedemo jedno kvalitetno muzičko veče, te pozivam publiku da dodje i uživa sa nama 11. septembra u odabranom i šarolikom muzičkom programu.

Za ovu priliku ćemo izvesti nekoliko kompozicija sa mog autorskog albuma „Neka druga“ Aleksandra Bijelić & the Fergusons koji se nalazi od januara 2024. na svim platformama.
I Fergusonsi i ja radujemo se nastupu!
Osećaj nastupati pre Nikole Kontea je za nas isti kao da nastupamo posle Nikole Kontea 🙂 ili sa njim na bini što smo i imali prilike, čini mi se 2011.godine, kada je boravio duže u Beogradu.
Gorica & The Grooveheadz predstavlja grupu mladih muzičara okupljenih oko kantautorke Gorice Šutić. Bend komponuje fjužn džez, soul i elektroniku, a njihov prvi album objavljen je 2024. godine u izdanju “Glitch records” pod nazivom “Nigde drugo”.

Divan je osećaj biti deo tako inspirativne večeri. Mnogo smo uzbuđeni i jedva čekamo da nastupimo i čujemo sjajne kolege.Radujemo se što ćemo podeliti sa publikom naše nove pesme i toplo pozivamo ljude koji su u mogućnosti da dođu i čuju 8 nastupa autorske domaće muzike.
Imali smo tu čast da nastupimo ispred čuvenog Cory-ja, suvišno je pisati kako smo se osećali, a da ne zvuči kliše. Srećni smo što smo našom muzikom uveli još jedan fantastičan koncert iniciran od strane Musicology i Lenovo ekipe. Ovom prilikom veliki pozdrav za sve!
Shljuka Quintet predvođen pijanistom Aleksandrom Jovanovićem donosi svež zvuk savremenog balkanskog džeza. Novi album “Octave Up” je premijerno izveden na Musicology Sessions serijalu u aprilu mesecu ove godine.

Ovo finale okuplja na jednom mestu muzičare i bendove koji čine onaj deo srpske muzičke scene na koji smo ponosni. Lepo je biti u tom društvu i deliti scenu i muziku sa kolegama. Publika će imati priliku da uživa u različitim bojama i muzičkim stilovima i oseti atmosferu saradnje, razmene i druženja među muzičarima.
Nastupati kao predgrupa ispred velikih svetskih imena je poseban osećaj, koji nas vraća u vreme kada smo bili klinci i priželjkivali takve događaje, svojevrsno ispunjenje želja i podsećanje na to zašto volimo sve to čime se bavimo.
Luka Rajić, autentični muški vokal eksperimentiše i pluta kroz žanrove. Iza sebe ima nekoliko singlova sa više od milion pregleda na Youtube-u i Tik Tok-u.
Drago mi je što je moj rad prepoznat od strane Musicology Sessions zajednice i jedva čekam da opet izađem na vašu binu! To je nova publika za mene. Svako novo uvo i srce koje sluša moju muziku je dragocenost, pogotovo što će moj debi album ,,Deca novog milenijuma’’ izaći 6. septembra i time imati svoju kratku live premijeru.
Nadam se da će i publika doći sa otvorenim umom jer će veče biti jako zanimljivo sa spektrom bendova i zvuka. Nemam sumnje da će svako izabrati svoj novi omiljeni domaći autorski bend 11. septembra.

Otvaranje MARO koncerta je bio jedan od onih “uštini me” trenutaka. Moji prijatelji i ja slušamo MARO već godinama… Kada nam je javljeno da nas je MARO tim izabrao za opening act – narednih nedelju dana nisam bio svoj. Za mene je to bila jako značajna prilika i osećao sam odgovornost da nastup bude što bolji jer sam znao da će nas ona i njen bend gledati. Značilo mi je da dobijem fidbek od njih. I to se i desilo! MARO i njeni gitaristi su slušali naš set i posle su prišli meni, Katarini Kočetovoj i Luki Malko sa divnim utiscima o emociji, aranžmanima, umeću benda, mom glasu i time nam dali signal da se poruka našeg izvođenja prenosi bez obzira na jezičku barijeru. Na kraju dana, suština je da muzika ima neprikosnoven emotivni kod koji svako može da očita i oseti. Ona je savršen primer toga, i neizmerno mi je značajno da je taj potencijal prepoznala i u meni.

The Bad Week je jedinstveni trojac iz Novog Sada. Bend, orijentisan na američki country blues. Oni su prvi zvanični predstavnici Srbije na Evropskoj Blues Uniji i pobednici međunarodnog takmičenja Blues Aperitiv u Češkoj. Do sada imaju dva autorska ostvarenja: “So It Was” i “It Is How It Is”.

Velika nam je cast sto smo deo toga i drago nam je sto cemo deliti binu sa drugim bendovima. Zelimo svima dobro vece i dobru svirku od svih ucesnika.
Prvenstveno zelimo da se zahvalimo Musicology Showcase by Lenovo na profesionalnom pristupu i sjajnom zvuku oko kog su se pobrinuli za nas i veliko hvala Ani Popovic, jer smo se u svemu tome osetili pocastvovano i potrudili se da nasu muziku predstavimo najbolje moguce. Imali smo mnogo toga da naucimo od Ane slusajuci njenu izvedbu i na tome smo posebno zahvalni.
Hristina je kantautorka i pevačica iz Beograda koja je svojim prvim autorskim albumom “Bedem” istražila teme otuđenosti. Plasirala se u finale takmičenja PZE2024 sa naslovnom numerom albuma.
Fantasticno! Za mene je izuzetna privilegija prilika da svoju autorsku muziku sviram uzivo, a posebno mi je zadovoljstvo sto cu binu deliti sa darovitim kolegama i pred posebnom publikom kakva je ona koja prati Musicology Showcase by Lenovo. Publici samo zelim da porucim da budu spremni za divnu razmenu koja verujem da ce se dogoditi, kako na mom, tako i na nastupu svih ostalih bendova.
Moram da priznam da sam bila pomalo nervozna kada sam nastupila ispred Kovacs – njena harizma i markantan izraz su nesto cemu je bilo izazovno odgovoriti, posebno imajuci u vidu nezniju prirodu mog zvuka i pisanja. Publika je, ipak, rekla bih, odgovorila i na moju neznost i na njenu snagu, a ja sam ostala inspirisana sjajnim koncertom koji je odrzala i bila srecna sto sam bila mali deo njega.

Mish, je talentovana pevačica, tekstopisac i reperka iz Srbije/Slovenije. Kombinuje hip-hop, džez i drum&bass, donoseći autentičnost i posebnu energiju. Njen debitantski EP “Ne čujem” objavljen je u februaru 2024. godine.

Drago mi je da ću biti deo ovogodišnjeg Musicology Showcase by Lenovo. Pre svega, jer je to sjajna prilika za muzičare iz regiona da steknu takvo iskustvo i dobiju šansu da ih čuje više ljudi. Mislim da ove godine ima izuzetno kvalitetnih muzičara koji su bili pregrupe u okviru Showcase-a by Lenovo, kao što je bilo i proteklih godina. Zbog toga mi je već unapred drago.
Publici želim da poručim da će ovo biti sjajno veče prepuno kvalitetne muzike i neka kupe karte na vreme da dođu i podrže nas! Vidimo se 11. septembra!

0
Nastupati ispred Selah Sue za mene je bilo definitivno jedno vanzemaljsko iskustvo. Tek kad je ona otvorila koncert sa famoznom pesmom „This World“, shvatila sam da smo i mi upravo svirali na toj bini. Njen rad sam pratila i ranije, jako volim njen zvuk, njene tekstove itd. Zbog toga je cela ova stvar bila još emotivnija. Delimo slične poglede na muziku i svet, zato mi je bilo posebno drago da imam priliku da je upoznam. Potvrda koju dobiješ od nekog koga ceniš je jako ohrabrujuća, tako da sam prezahvalna za ovo iskustvo.
Pozivamo sve ljubitelje muzike i one koji podržavaju domaću muzičku scenu da nam se pridruže na ovom posebnom događaju i zajedno proslavimo završetak jedne, i početak nove sezone Musicology Sessions koncertnog serijala.

Ulaznice za događaj su dostupne na sajtu tickets.rs, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari