Zbog njega sam upisao glumu, bio je tanan i osetljiv čovek, pravi prijatelj i vitez: Vojin Ćetković o Tanasiju Uzunoviću (1942-2023) 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Veliki srpski glumac Tanasije Tasa Uzunović (1942-2023), napustio je ovaj svet danas, u 81. godini, a od jednog od najvažnijih predstavnika našeg filmskog i pozorišnog glumišta s tugom se oprašataju kolege s kojima je sarađivao.

 

– Tanasije je bio moj prvi partner u pozorištu, zajedno smo igrali u predstavi „Devojka modre kose“ Vide Ognjenović, s njim sam prvi put sam stao na scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta – kaže za Danas Vojin Ćetković.

– On je jedan od glumaca zbog kojih sam i ja poželeo da budem glumac i da se bavim ovom profesijom. Gledao sam Tanasija u „Ruženju naroda“ u režiji Dejana Mijača, igrao je jednu od najboljih pozorišnih uloga koje sam ikada video, ta predstava je osvojila sve moguće nagrade – seća se Ćetković.

– Kasnije smo dugo radili seriju „Moj rođak sa sela“, u kojoj smo i postali prijatelji. Mislim da se taj naš privatni odnos nekako i preneo na video traku kojom je snimana, i da su to i gledaoci mogli da vide. Pored toga što je bio veliki glumac, Tanasije je bio tanan i osetljiv čovek, bio je pravi prijatelj, vitez i mušakarac. Nedostajaće mi Tasa, on je još jedan u nizu prijatelja koji je otišao – ističe Vojin Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari