Poznati operski pevač Željko Lučić i Vojvođanski simfonijski orkestar otvaraju Novosadske muzičke svečanosti 1Foto: Andrei Porzhezhinskii / Shutterstock.com

Ovogodišnje izdanje festivala Novosadske muzičke svečanosti – NOMUS, biće otvoreno 18. oktobra koncertom Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

NOMUS koncertom u 20 časova otvara Vojvođanski simfonijski orkestar uz nastup jednog od vodećih operskih pevača i najcenjenijih baritona današnjice Željka Lučića, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Kako je precizirano, čuveni bariton nastupao je, između ostalog, i u njuroškom Metropolitenu, milanskom Teatru „Skala“, Bečkoj operi i Kraljevskoj operi u Londonu.

Dirigent je Gabrijel Bebešeljaglavni dirigent Orkestra Filharmonije „Đeorđe Enesku“ iz Bukurešta, a na programu su dela Šuberta, Ravela i Bramsa.

Svi programi NOMUS-a, u kojima će učestovati muzičari iz 12 zemalja Evrope i sveta, biće održani u novosadskoj Sinagogi, a trajaće do 26. oktobra.

Organizator festivala je Muzička omladina Novog Sada, a pokrovitelj Grad Novi Sad.

„Kamerna muzika i dalje je okosnica NOMUS, te i ovogodišnje festivalsko izdanje nudi tri koncerta kamerne muzike, a novi sadržaji obuhvataju i ostvarenja simfonijske i koncertne muzije – pored dva koncerta Vojvođanskog simfonijskog orchestra, Novi Sad će ugostiti i publika pozdraviti i Beogradsku filharmoniju, mešoviti hor RTS s opsežnom liturgijom Pavela Česnokova“, navela je programska ditektorka festivala Marija Adamov, prenosi Beta.

Između ostalog, publika će imati prilike da čuje Mariju Pomianovsku i Vokalni oktet Simultaneo (19. oktobra), zatim koncert u čast Gabrielu Foreu „Tribute to Faure“ (21. oktobra), kao i kvartet Balanesku s violonistom Lajkom Feliksom kao gostom (23. oktobra).

Ulaznica za koncerte u prodaji su u Muzičkoj omladini Novog Sada, kao i na dan koncerta od 18 do 20 sati u holu Sinagoge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari