novi pazarfotro BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Koncertom hrvatske grupe Balkan Zoo i Nine Ćorić, sinoć, je u Novom Pazaru završena muzička manifestacija World Music Fest Zeman.

Za tri večeri, revijalnog i takmičarskog dela, publici iz Srbije i regiona predstavili su se izvođači tradicionalnih pesama sa balkanskih prostora u savremenim aranžmanima.

Festival je otvorio sarajevski pevač sevdalinki Damir Imamović.

Manifestacija je nastavljena takmičarskim koncertom Glas Zemana, na kojem je učestvovalo devet izvođača. Po oceni stručnog žirija , prvu nagradu osvojila je Hana Talić iz Kaknja, drugonagrađena je Saška Stefanović iz Leška i treće mesto osvojila je Sara Milivojević iz Brčkog.

Pobednici Glasa Zemana uručena je novčana nagrada od 700 evra, drugoplasiranoj dodeljeno je 500 i 300 evra nagrada je za osvojeno treće mesto.

Nakon takmičarskog koncerta, publici se predstavila mlada pevačica iz Španije Laura Martin. Na njenom repertoaru bile su tradicionalne pesme sa Balkana.

Izvođači, koji su zatvorili ovu muzičku manifestaciju, izvodili su tradicionalnu romsku muziku u arnžmanima džeza, hip-hopa i elektronik flamenka.

-Bila je ovo Jugoslavija u malom. Zadovoljni smo kako je ove godine protekla ova tradicionalna muzička manifestacija, koja, od početka, neguje muziku nastalu mešanjem savremenih i tradicionalnih muzičkih pravaca – ocenjuje Galib Gicić, PR Zeman festa, koji se u Novom Pazaru organizuje od 2018. godine.

Festival organizuje novopazarski Kulturni centar, a finansiraju ga Ministarstvo turizma i omladine i gradska uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari