zendajaFoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Zendaja će u predstojećem filmu Dina 2 imati mnogo veću ulogu nego u prvom delu, ali već razmišlja i o potencijalnom trećem filmu.

Dina 2 je jedan od prvih blokbastera koji nas čeka ove godine, a Zendaja nije jedina iz ekipe koja se nada nastavku ove sage koju Deni Vilnev radi na osnovu knjiga Franka Herberta.

Drugi deo završiće priču iz prve knjige, ali to možda neće biti poslednji put da ćemo planetu Arakis videti na velikom platnu.

Vilnev je nedavno rekao da želi da treći film snimi na osnovu knjige Mesija Dine, u kojoj Pol Atreid ide u nešto mračnijem smeru u odnosu na dosadašnji put.

„Ako bih uspeo da napravim trilogiju, to bi bio san. Mesija Dine pisana je kao reakcija na to što su čitaoci Pola doživeli kao heroja, što Herbert nije želeo. Moja adaptacija je bliža upozorenju koje je napravio“, rekao je Vilnev.

Iako bi taj film bio fokusiran na samo Pola Atreida, lik Čani koju tumači Zendaja takođe bi pronašao mesto kao važan.

Na sreću, čini se da zvezda serije Euforija želi da se vrati ovom univerzumu, jer je u novom intervjuu za Fandango rekla da bi rado reprizirala ulogu Čani.

„Da li bih pristala. Naravno. Kad god me Deni pozove, od mene ima da. Jedva čekam da vidim šta će se desiti. Počela sam da čitam Mesiju Dine i shvatilada tek snimam prvi film i da je bolje da se vratim prvom delu knjige“, rekla je Zendaja.

„Tu ima toliko puno toga za doživeti i verujem da ne postoje bolje ruke koje bi to obradile sa pažnjom i ljubavlju od Vilneva“, dodala je ona.

Zendaja trenutno iščekuje i premijeru filma Challengers Luke Gvadanjina

Bez obzira na to koliko drugi deo filma bude uspešan, potencijalni treći bi se dugo čekao, jer je Vilnev rekao da će napraviti pauzu od ove franšize i raditi na za sada neimenovanom filmu.

„Ne znam kada ću se vratiti na Arakis. Možda ću napraviti malo skretanje da se sakrijem od Sunca. Zbog svog mentalnog zdravlja, možda ću uraditi nešto između, ali moj san je da se poslednji put vratim na ovu planetu koju volim.“

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari