Žilijet Binoš u ljubavnom trouglu strastvene drame „Mač sa dve oštrice“ 1Foto promo: Mega Com Film

Psihološka romantična drama s elementima trilera „Mač sa dve oštrice“ (Both Side of the Blade) rediteljke Kler Deni s Žilijet Binoš i Vensan Lendonom u naslovnim ulogama naći će od 27. oktobra na repertoarima domaćih bioskopa.

Priča o ljubavnom trouglu, kažu, očarala je i žiri Međunarodnog filmskog festivalu u Berlinu gde je ovaj film u kategoriji za najbolju režiju osvojio Srebrnog medveda medvedom u kategoriji , a pohvale su stigle i iz prestižnih svetskih magazina.

The The Hollywood Reporter iznosi da je ovo najbolje što dolazi od Kler Deni,  francuski Le Figaro ističe  da se osete varnice dok se gleda ovaj film a španski El Pais navodi:

„Sve u svemu rediteljka Deni vas uvlači u tenziju i misteriju njene drame dajući na kraju mudro rešenje za svaku ljubavnu dilemu.“

Radeći zajedno na scenraiju sa spisateljicom Kristin Ango (Christine Angot) po čijoj noveli je i snimljen film, rediteljka filma Kler Deni je konstatovala da je reč o jednostavnoj priči

„Sara i Žan žive zajedno kao par. Jednog dana Sara je slučajno ugledala Fransoa, bivšeg ljubavnika, ali i u Kristininom romanu i u filmu, jednostavnost je varljiva, to je način suzbijanja klišea. Klišea o obrascima ponašanja koji svi poznajemo, žena rastrzana između dva muškarca i koja pati od toga”

U sinopsisu filma „Mač sa dve oštrice“ stoji:

Pariz, a već je zima, Sara i Žan se vole i već nekoliko godina žive zajedno. Njihova ljubav ih čini srećnim i jakim, između njih postoji međusobno poverenje, kao i požuda koja nikad ne zamire. Jednog dana, Sarin put se ukršta sa putem bivšeg ljubavnika koji ju je i upoznao sa Žanom koga je, bez oklevanja, ostavila radi nove ljubavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari