Zimsko izdanje Bašta Festa u Cetinjskoj 1Promo

Sada već tradicionalno, Bašta Fest filmski festival koji se održava leti u Bajinoj bašti ima i zimsko izdanje u Beogradu koje se održava u Sprat bar u Cetinjskoj u ponedeljak 23. decembra.

Program počinje izborom četiri domaća filma prikazana na ovogodišnjem Bašta festu, a nakon projekcije slede razgovori sa autorima i glumačkom ekipom. Ulaz je slobodan.

Filmovi na programu od 19h:

„Žicka“ Ivan Bukvić 24’
Film govori o dečaku romskog porekla, beskućniku, koji provodi dane i noći na ulici, na prvi pogled žickajući novac i hranu. Uloge tumače Vanja Nenadić, Uroš Aziraj, Slobodan Boda Ninković, Marko Adil Vasić, David Jovanović, Nemanja Oliverić, Igor Benčina, Predrag Vasić, Kosta Bekić i Sava Rakić.
Film je režirao Ivan Bukvić, a autori scenarija su Ivan Bukvić i Vladimir Tagić.


„Brazilka“ Sara Marković 22’
Mlada devojka, ogoljena na stolu, za depilaciju pokušava da reši misteriju muško-ženskih odnosa. Sara Marković je scenaristkinja i rediteljka ovog filma.
Uloge: Mina Nikolić, Anđelika Simić, Đorđe Miketić, Jelena Gavrilović, Aleksandra Saša Anđelković i Milena Božić.

„Mi smo videli leto“ Nikola Stojanović 20’
Film govori o tinejdžerki koja gori od želje za životom i koja se seli u Kaliforniju te za sobom ostavlja sve što je ikada volela. U svom zamrlom radničkom gradu u Srbiji, poslednje dane provodi sa dvojicom prijatelja iz detinjstva. Režiju filma potpisuje Nikola Stojanović, a scenario Nađa Petrović. Glavne uloge tumače: Jelena Tjapkin, Nikola Pavlović i Mario Vrečo.

„Strano telo“ Dušan Zorić 20’
Film “Strano telo” je priča o momku Marku koji, pokušavajući da zgodnim prijateljima dokaže muškost, izlazi u noć da nađe devojku. U susretu sa žrtvom seksualne traume iz prošlosti, on otkriva agresivni deo svoje ličnosti. Glumačku podelu čine Dubravka Kovjanić, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Miodrag Dragičević i Sara Simović. Režija: Dušan Zorić, scenario: Dušan Zorić i Boris Grgurović.

Ukupno 86’
Muzička podrška DJ Phillie PBašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana.

Trenutno je u toku prijavljivanje filmova za učešće na sedmom izdanju festivala koje se održava od 2. do 5. jula 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari