život u blokuFoto: Promo

Organizatori izložbe „Život u bloku“, koja se održava od 10. do 20. oktobra, pozvali su sve zainteresovane da se prijave za učešće.

Izložba će se održati ispred i unutar Mesne zajednice “Sava” Jurija Gagarina 221, a zamišljena je kao javni atelje koji nastaje u saradnji umetnika, lokalnih delatnika i žitelja novobeogradskih blokova.

Pravi se pod okriljem Komiteta za prolećne radove (to je ad hoc družina koja se okupila oko Prolećnih izložbi ULUS-a u periodu 2021-23. a ovo smo odlučili da radimo van udruženja) i u okviru jednog naučnog projekta koji se zove EPICA (Osnaživanje participacije u kulturi i arhitekturi, nosilac projekta: FDU Beograd).

Poziv za učešće – „Život u bloku“:

Kakav je blok?
Kakav je život?
Kakav je život u bloku? Sad i ovde – u jesen 2024.
Možda se sećate kakav je bio?
A kakav bi mogao biti?

Želite nešto da uradite za svoj komšiluk, sa komšilukom, o komšiluku? Da oslikate zapušteni zid, brdo da pretvorite u klizalište, na ulici da napravite umetnički atelje?

Ovo je prilika. Ne morate sami.

Poziv za učešće u izložbi „Život u bloku" 1
Foto: Promo

Komitet prolećnih radova, u saradnji sa Oskarom anonimnim, pozivaju vas da se prijavite za učešće na izložbi pod naslovom “Život u bloku”. Pravićemo zajedničku umetničku postavku na otvorenom kroz zborove, radionice, diskusije, izvedbe, čitalačke grupe, projekcije i druge forme.

Ako imate jedan ili više odgovora na početna pitanja, pošaljite predloge. Pošaljite radove. Pošaljite šta god vam na pamet pada. Pozivaju se umetnici/e, aktivisti/kinje i žitelji svih blokova da se uključe – družine kao i pojedinci, odrasli kao i mladi, ili čak najmlađi (oni će dobiti sok, sigurno).

Možete se prijaviti OVDE do ponoći 20. septembra 2024. Nakon toga, svi koji se prijave biće pozvani na zajednički sastanak, kako bismo napravili plan, a potom nabavili materijal i krenuli sa postavkom 10. oktobra. Ako imate dodatnih pitanja, ili bilo kakve dvojbe, pišite nam na: [email protected].

Biće to novi prolećni radovi usred jeseni.
Komitet je tako odlučio! A što da ne?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari