Zlatko Paković: Srpska kulturna elita je kukavička

Reditelj i pisac za Danas o svojoj novoj predstavi "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo"

Ostavite komentar


  1. Sve je u pravu Paković, a da dodam da ni Krleža nije hteo u partizane, Andrić je ceo rat nešto piskarao u okupiranom Beogradu, a Selimovića su hapsili u pomenutoj Tuzli, ali su ga i oslobodili.

  2. Surova analiza preseka naseg drustva, istinita i bolna; i, na moju zalost, propagandisticka, jer izlazi iz sfere kulture i umetnosti. Naravno da gospodin Pakovic ima pravo na to, ali rizikuje da bude vidjen u svetlu „druge strane medalje“, kao levi ekstremist, daleko od gradjanina o kome je govorio u intervjuu. Tome ide u prilog i omalovazavanje dela kao sto su Valjevska bolnica ili Glavnjaca. Ma kakvi bili autori tih dela, njihov politicki agazman, okolnosti zasto i kada su se te predstave pojavljivale, dela se moraju vrednovati nezavisno od svega toga

  3. Srpska kulturna elita je mahom ogrezla u duhovnu mimikriju i delom moralno devalvirala.Naravno postoji male grupice ili pojedinici koji kao blede iskre svetle u toj duhovnoj pomrchini srpskog naciona.Nacionalizam je postao mera i standard svim vrednostima.Laz,laz i samo laz.Istina dodje kako najveca moralna anomalija.Srbija kazamat,institucija duhovno poremecenih koji ne ocekuju niti duguju odgovornost nikome za sve pochinjene zlochine.Da li smo svesni posvecenosti Pavkovica da sa slobodarskim duhom istraje i pokaze sve grehove i sramote koje smo ucinili i kojima se ponosimo kao vlastitim vrlinama.

    1. Gradjani Tuzle podneli su ćutke grantaranje I pogibiju mladica na trgu ovog grada zato sto decenijam ćute nad zločinom tuzlanska kolona koji su počinili.

  4. Naivni dobrovoljci izginuli a AV pije vino sa „savetnicom“ u NY!

  5. Kakvo selektivno sećanje. Zar Tuzla nije grad u kome je ubijeno preko 90 mladića ’92, preko 30 ranjeno, niko naoružan, povlačili se vojnici JNA (ne srpska vojska), Tuzlaci rekli da ih neće napadati….

  6. Srbija i srpsko društvo su zaista u problemu…jer dok god postoje ovakve ličnosti, pojedinci i organizacije, postojaće i Informer, Kurir i ceo taj i takav milje…jednostavo, jedni privlače druge kao plus i minus na magnetnim polovima

  7. Koliko moraš biti površan, licemeran i opsednut mržnjom prwma srpskom narodu, da bi dao ovakav intervju i napisao takav prizeman pamflet koji on zove pozorišnom predstavom. Jadni Srbi sa ovakvim kvaziintelektualcima i kvazinovinarima

      1. Naprotiv. Blago Srbima sa ovakvim kvaziintelektualcima i kvazinovinarima a, lele joj s takvim, poput Vas, kvazipatriotama.

  8. A zašto Paković u svojoj istoriji pozorišta 80-ih uporno preskače „Kolubarsku bitku“ Arse Jovanovića? Možda zato što je Arsa NAŠ, Rovinj je to 90-ih, a MI se držimo. Malo mi to vuče na filoSofiju palanke.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.