SlaughterFoto: Slaughter festival horora i metala

Treća Zlatna Macola Slaughter festival za najbolji dugometražni horor film otišla je u ruke rediteljke Korali Faržea, za ostvarenje Supstanca.

Žiri koji je ove godine radio u sastavu Romen Rol, predsednik i članova Luka Bursać i Arpad Slančik, proglasio je i dobitnika Zlatne macole za najbolji srpski kratkometražni horor film, a to je Mijazma, reditelja Petra Tkaleca.

Kao obrazloženje za film Supstanca rediteljke Korali Faržea, žiri je naveo da se ovo ostvarenje nagrađuje za hrabrost pristupa, originalnost u reimaginaciji velikih klasika telesnog horora i zbog uspelog i smelog rušenja barijera između tzv. festivalskog i žanrovskog filma.

Što se drugog nagrađenog filma tiče, žiri ujazuje da je Mijazma, reditelja Petra Tkaleca, kratki film koji pleni jakim vizuelnim ugođajem, kvalitetnom fotografijom i originalnim preokretom u temi gde sin daje život za onu koja mu je život dala.

Žiri takođe objavljuje Posebnu pohvalu (Special mention) filmu Bunar Federika Zampaljonea, kao žestokom i brutalnom hororu koji nas podseća na zlatne dane italijanskog horor filma.

Ceremonija dodela nagrada biće priređena večeras od 20 i 30 sati, na prostoru bioskopa „Water Movie Screen“, nakon čega će biti prikazan pobednički film Supstanca, rediteljke Korali Faržea.

Ulaz za posetioce se ne naplaćuje, a za publiku iz Niša besplatan prevoz polazi i večeras sa parkinga Doma vojske Srbije u 18 i 30, dok je povratak po završetku programa. Obezbeđen je i besplatan parking za sve one koji dolaze svojim automobilima.

Slaughter festival se održava pod pokroviteljstvom Opštine Doljevac, Ministarstava kulture i Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari