"Zlatna Nika" stigla u Pirot 1Foto Zoran Panić

Film „Mumulj-radjanje umetnosti“, novinarke TV Pirot Vanje Mijalkov nagradjen je na ovogodišnjem Internacionalnom festivalu reportaže i medija INTERFER. U kategoriji televizijske reportaže ona je osvojila prvu nagradu i dobila priznanje „Zlatna Nika“.

Nagradu je dobila u veoma jakoj konkurenciji za koji je bilo prijavljeno više od 200 reportaža iz nekoliko zemalja u nekoliko kategorija.

– Za mene je ovo veliko priznanje, jer sam nagradu dobila u veoma jakoj konkurenciji nacionalnih, regionalnih i inostranih medija. Sama činjenica da sam bila u konkurenciji sa Kusturicom i ostalim autorima je uspeh, ne samo moj, već i cele TV Pirot. Imala sam ograničeno vreme za snimanje jer većina sagovornika selo Vlasi posećuje samo tokom leta. Film prati priču svetski poznatog skulptora i vajara Zorana Mojsilova koji živi i radi u Americi, poreklom iz sela Vlasi koji je okupio umetnike – violončelistu Nebojšu Bugarskog i njegovu suprugu Kristinu Marković Bugarski koji žive i rade u Švajcarskoj, operske pevače i prvake Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandru Angelov i njenog supruga Miodraga Jovanovića, koji su nedavno kupili imanje u selu i modernu mamu koja se bavi influens marketingom Aleksandru Golijan, kaže za Danas Vanja Mijalkov.

Montažu su radili Milutin Kostić i Milan Panić koji je uradio i postprodukciju. Snimatelj je Dejan Denković. Film je posvećen Dragici Pavlov Krstić, nekadašnjoj novinarki i direktorki TV Pirot. Mijalkova kaže da bi volela da Pirot dobije svoj festival dokumentarnog filma koji bi se zvao po Dragici Pavlov Krstić.

Podsećamo, Grand pri osvojio je Emir Kusturica za reportažu „Seks, sport i vjera u vječnu sadašnjost“ koju je objavio Sputnjik. Nagradjene su najbolje reportaže u još tri kategorije. Prvu nagradu za radijsku reportažu osvojio je novinar Radio Beograda Rajko Milošević za reportražu „Laya šećer“. Najbolja novinska reportađa na 26. INTERFER-u je „Dugo putovanje uKovid“ Branka M. Žuzjovića sa portala suboticke.rs. Pil Šalijar KONStantina Novakovića je najbolja foto reportaža po oceni žIRIJA: Za najbiolju društveno odgovornu reportažu proglašeni su „Ožiljci“, ostvarenje novinarkki Prve televizije Jasne Janković i Ane Rajković.

Na prošlogodišnjem INTERFER-u Vanja Mijalkov dobila je diplomu za reportažu „Povratak“. Ove godine nagrađena je i na konkursu NALED-a.

– Ovo je još jedno veliko priznanje za našu novinarku koja je i do sada osvajala nagrade na respektiblnim festivalima. Nadam se da je to podsticaj za nju i ostale kolege TV Pirot, rekao je direktor i glavni i odgovorni urednik TV Pirot Vladimir Veljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari