zoe kidaFoto: Opens Novi Sad

Ana Radonjić, poznatija kao Zoe Kida, jedan je od vokala koji je dugo prisutan na domaćoj sceni, prvo kao članica benda MistejkMistejk, a potom i u Zemlji Gruva.

Zoe Kida se u međuvremenu bacila na solo karijeru, gde nas uskoro očekuje njen album prvenac, a do tada će nastupiti u Botaničkoj bašti Jevremovac u okviru manifestacije 24 Kitchen Piknik u Bašti.

Kakav je osećaj pred izlazak albuma i povratak na mesto prvog koncerta pitali smo uvek nasmejanu i pozitivnu Zoe.

Prvi solistički koncert imala si baš u Botaničkoj bašti Jevremovac. Kakva sećanja te vežu za taj nastup i kakav je osećaj pred novi u septembru?

– S obzirom da je bio prvi solistički koncert, zauvek ću ga se sećati u najlepšem svetlu. Presrećna sam što se desio baš u Botaničkoj bašti što je i moj omiljeni otvoreni koncertni prostor u Beogradu. Da li zbog predivnog ambijenta, zelenila, intime, da li zbog fine publike i opuštene atmosfere kakva generalno nedostaje Beogradu, mnogo se radujem što ću ponovo stati na scenu “Jevremovca” i što ću se družiti sa svojom i malom i velikom publikom!

Prvi album se bliži, da li ti se osladilo izbacivanje jednog po jednog singla, ili jedva čekaš da ih vidiš okupljene pod istim izdanjem?

– Tako je, moj album prvenac “Cosmic delivery” se bliži, a do tada ostao je još jedan singl sa EP-a “Žena Dete”, pesma “Visočanstvo” koja će biti objavljena u oktobru. Sve se menja izlaskom albuma, publika te bliže upoznaje, dobija celoviti ugođaj, jedva čekam… Neke od pesama sa albuma sviraćemo na Pikniku u Bašti i to je super prilika da vidimo kako publika reaguje na nove pesme!

Šta se sve promenilo u tvom stvaralaštvu otkako si započela solo karijeru? Da li je sada lakše ili teže osmisliti i napisati svaku narednu pesmu?

– Solo karijera donela je pre svega novi pristup obavezama i svakodnevni multitasking, koji krade vreme od usredsređenosti na pisanje i komponovanje. Međutim, kada je to ljubav i uživanje onda dan traje 48h. Ideje nastaju u liftu, kolima, kod frizera. Ono što je jedino važno da ideja i inspiracije ima napretek.

Koliko ti je važno da se slušaoci identifikuju sa tematikom tvojih pesama i da li dolaze do neke katarze kada ih prvi put otpevaš uživo?

– Pesme koje čine  Ep “Žena Dete” nastale su kao lične ispovesti, u velikoj meri inspirisane majčinstvom, novim životnim okolnostima i izolacijom. Mnogo žena prošlo je i prolazi kroz isti scenario, i neminovno se pronalazi u njemu, što pesmama daje novu snagu i utemeljenost. Divno je osećanje kada pesma dotakne ljude, kada se useli u njihove živote, to je neprocenjivo. Kao i osećaj premijernog izvođenja pesme pred publikom! To su trenuci koji se ne zaboravljaju i koji hrane dušu.

INTERVJU Zoe Kida: Divno je osećanje kada pesma dotakne ljude, kada se useli u njihove živote 1
Foto: Darko Babić

Tvoj brend „Žena dete“ širi asortiman natpisima sa novih pesama. Koji od njih je naišao na najbolju reakciju?

– Brend “Žena Dete” je inspirisan stihovima, sloganima, pesničkim slikama koje mi svakodnevno prolaze kroz glavu, a neki od njih su se našli na majicama, duksevima, kapama, šoljama i tefterima kao merch sa puno uspeha. Definitivno najvoljeniji slogan je Zena Dete, Žena Stena kao i Gotovine likvidator, ispostavlja se u njima žene najviše prepoznaju!

Da li planiraš neki povratak pozorištu nalik na predstavu „Nas dve“?

– Predstava “Nas dve” nastavlja da gostuje i igra širom Srbije i regiona. Zahvalna sam mojoj prijateljici, glumici Tatjani Kecman koja me je pozvala da joj se pridružim na sceni i osetim magiju pozorišnih dasaka. To je drugačiji osećaj od onog koji imam na sceni, ali podjednako uzbudljiv!

Kako izgleda idealan letnji piknik ili žurka za tebe, koja muzika bi išla, šta bi se jelo i pilo?

– Kako vreme prolazi tako se ja od nekadašnje noćne ptice pretvaram u ljubitelja matinea i dnevnih afterwork partija. Moj omiljeni događaj u Beogradu je upravo Wine garden koji se desava u junu u Botanickoj bašti. Omiljeno celodnevno uzivanje na travi uz širok izbor vina (belog i crnog vina degustator, uz to vegetarijanac), pa bi posluženje moglo biti sir, čeri paradajz, masline, grožđe, smokva, da budemo precizni. Čisto uzivanje!

Šta čitaš, slušaš i gledaš ovih dana?

– Ovih dana slušam samo afro, čitam “Pozitivnu disciplinu” i pripremam se da budem mama đaka prvaka, a gledam samo u gust raspored obaveza i kao vojnik zavrsavam zadatak po zadatak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari